Menu
in

Pogba Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

AĞABEYLERİ DE FUTBOLCU

Pogba’nın ikiz ağabeyleri 1990 doğumlu Florentin ve Mathias da profesyonel futbol oynuyorlar. Florentin, Fransa’da St. Etienne’de oynarken Mathias İskoçya’da Partick Thistle forması giyiyor. Pogba’nın ağabeyleri Gine Milli Takımı’nda da forma giydiler.

ANNESİNE ÇOK BAĞLI

Pogba her fırsatta annesine olan bağlılığını dile getiren bir sporcu. Ballon d’or ödülüne annesi Yeo’ya giden Pogba, 2009’da Lionel Messi’den sonra FIFA’s FIFPro Yılın Takımı’na seçilen en genç oyuncu olmuştu.

KARİYERİNDE TÜRKİYE’NİN AYRI BİR YERİ VAR

Pogba, Fransa U16 Milli Takımı’yla Türkiye Futbol Federasyonu’nun geleneksel olarak düzenlediği Ege Kupası’nda 2009’da şampiyon oldu. Kaptan, Manisa’daki finalde Norveç’i 2-1 mağlup ettikleri maçta gol atarken o yaz Le Havre’dan Manchester United’a transfer oldu. Pogba 2013’te de bu kez İstanbul’da U20 Dünya Kupası’nda şampiyon olan takımın kaptanlığını yaptı.

UNITED’DAN BEDELSİZ AYRILDI

Pogba 16 yaşındayken geldiği United’la sadece 3 kez profesyonel maça çıktı. United’ın genç takımıyla bir şampiyonluk yaşayan Pogba, ilk 11’de fazla şans bulamadığı gerekçesiyle sözleşmesini uzatmadı ve İtalya’nın yolunu tuttu. Fransız yıldız, Manchester’a 105 milyon euroluk bonservis bedeliyle dünyanın en pahalı oyuncusu olarak döndü.

16 YAŞINDAYKEN ÖZEL DİYETİSYENİ VARDI

Pogba her fırsatta tarihin en iyilerinden birisi olmak istediğini söylüyor. Bu yolda sıkı çalışmanın önemine vurgu yapan Pogba’nın her maçtan sonra gittiği özel bir fizyoterapisti var. Daha 16 yaşındayken özel bir diyetisyen tutan Pogba doğru beslenma konusunda takıntı derecesinde titiz bir atlet.

ALEX FERGUSON MENAJERDEN NEFRET EDİYOR

Pogba’ın menajeri Mino Raiola’nun bu transferden 23 milyon Euro kazandığı konuşuluyor. Dünya futbolunun en kült figürlerinden biri olan Raiola, serbest transferle United’a imza atan İsveçli Zlatan Ibrahimovic’in de menajerliğini yapıyor. Raiola ayrıca Dortmund’dan Henrik Mikitaryan’ı da United’a getirdi. Pogba’nın, United’dan ayrılık sürecini o dönem takımın başında olan efsane menajer Sir Alex Ferguson şöyle anlatıyor:

“Paul yaptığı hareketle bize saygı göstermedi. En başından beri onun gideceğini bilmemize rağmen bize hiçbir zaman bu konuda bir açıklama yapmadı. Futbol dünyasında sevmediğim 1-2 menajer varsa onlardan biri Raiola. Onunla su ve yağ gibiyiz.”

DEĞİŞİK LAKAPLARI VAR

Fransız oyuncu için ülkesinde çift taraflı kazma anlamına gelen “La Pioche” deniliyor. Kariyerinin parladığı İtalya’da ise uzun bacakları nedeniyle ‘Il Polpo Paul’ – Ahtapot Paul lakabını almış. Uzun mesafeli ve sert şutları nedeniyle “Pogboom” diyenler de var. 2013 yılında France Football dergisine verdiği röportajda ilginç bir lakabı daha çıkmış.

“United’da oynarken Ferguson’a hiç saygısızlık yapmadım. Her şeyi yüzüne söyledim. Oyuncular ona karşı çıktığım için bana Nelson Mandela diyorlardı.”

SAÇLARIYLA OYNAMAYI SEVİYOR

Pogba değişik saç modelleriyle gündeme gelmeyi seven bir oyuncu. Saçlarını çocukluk arkadaşı olan bir kuaföre yaptırıyor.

ALTIN ÇOCUK

Pogba, 2013 U20 Dünya Kupası’nda turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi. Bir yıl sonra bu kez 2014 Dünya Kupası’nda turnuvanın en iyi genç oyuncu ödülünü aldı. Fransız yıldız ayrıca Serie A’da 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında yılın takımında yer aldı.

SOSYAL MEDYA VE ÜNLÜLER

Thanks to my bro @champagnepapi for this crazy performance last night .. #legend ah Oui hein #summersixteen #ovo

Paul Labile Pogba (@paulpogba) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

Ocak 2016 gibi nispeten geç bir tarihte Instagram’a giren Pogba’nın 7 milyon takipçisi var. Pogba’nın Kanadalı aktör ve rapçi Drake’la olan paylaşımı çok konuşulmuştu.

Yorum Yazın

Exit mobile version