Menu
in

2018-19 Euroleague Sezonu Önemli Maçları

2018-19 Euroleague Sezonu Önemli Maçları

Her sezon Avrupa’nın en iyi takımlarını bir araya getiren ve iki sezon önce Fenerbahçe’nin zafere ulaştığı Euroleague, 16 takımlı lig formatıyla normal sezonunda yine unutulmaz maçlara sahne olmaya hazırlanıyor. Temsilcilerimizin kendi aralarındaki maçlardan hikayesi olan rekabetlere kadar birçok unutulmaz maç 30 hafta sürecek normal sezonda bizleri bekliyor. Bu sezonun 30 haftalık fikstüründe öne çıkacak maçlara birlikte göz atalım.

Khimki Moskova-CSKA Moskova

2017/18 sezonunda CSKA’nın tartışmalı hakem kararlarıyla aynı şehirde yer alan rakibini elemesi yeni sezon öncesinde de dillerden düşmüyor. İki ekibin playoff maçlarından önce normal sezonda yapacakları iki maç şimdiden merakla bekleniyor. Playoff serisindeki üç maçta da hakemlerden şikayet eden Khimki, hem içeride hem de dışarıda oynayacağı iki maçta bu defa sahada konuşarak cevabı vermek istiyor.

Panathinaikos-Olympiakos

İki Yunan devinin adını herhangi bir spor organizasyonunda yan yana anmak yetiyor da artıyor. Futbol ve basketboldaki rekabetleri öne çıksa da alt yapıdan profesyonel seviyedeki en ciddi maça kadar iki devin derbisinde hiçbir maç sakin geçmiyor. Oly-Pana ve Pana-Oly maçları 2018/19 Euroleague sezonunda da merakla beklenen eşleşmeler arasında zirveye oynuyor.

Fenerbahçe-Zalgiris Kaunas

Fenerbahçe’nin Final Four’da eleyerek kupa macerasına son verdiği Zalgiris, bu maça özel olarak hazırlanıyor. Fenerbahçe, İstanbul’daki maçın açık ara favorisi olsa da Litvanya’daki maç izleyenleri daha sezon başlamadan heyecanlandırıyor. Zalgiris Kaunas, mucizevi kupa yürüyüşüne son veren temsilcimizi kendi evinde devirebilmek için elinden geleni yapmaya hazırlanıyor. Litvanya’daki normal sezon maçının sezonun en gergin maçlarından biri olması bekleniyor.

Fenerbahçe-Real Madrid

Zalgiris, Fenerbahçe’ye nasıl iştahla hazırlanıyorsa Ülker Arena’daki maç da aynı oranda heyecan vadediyor. Fenerbahçe’nin ikinci Avrupa şampiyonluğuna finalde dur diyen Real Madrid’i tarihinin en unutulmaz tribün baskılarından ve atmosferlerinden biri bekliyor. Fenerbahçe normal sezonda rahatlıkla playoff yapıp belki de liderliğe oynayacak olsa da bu maç diğer tüm iç saha maçlarından ayrılıp ayrı bir yere konuyor.

Fenerbahçe-CSKA Moskova

Rusya’nın ve Türkiye’nin en büyük iki favorisinin maçları her zaman büyük gerilimle ve heyecanla geçiyor. CSKA’nın Türkiye’de hem Galatasaray hem Fenerbahçe’ye karşı unutamayacağı yenilgiler alması ve özellikle Rusya’da Fenerbahçe’nin önemli galibiyetlerinin bulunması, İstanbul deplasmanlarına özel olarak hazırlanmasına neden oluyor. Ayrıca Fenerbahçe Baş Antrenörü Obradoviç’in eski yardımcısı Itoudis’le karşı karşıya gelecek olması da maça ayrı bir önem kazandırıyor. Tüm detayların yanında iki devin 2018 Final Four’daki maçları bile 240 maçlık normal sezonda bu maçlara ayrı bir parantez açılmasını sağlıyor.

Barcelona-Real Madrid

Futboldaki El Clasico heyecanını basketbolda da yaşayan iki ekibin maçları, kendi liglerindekine oranla daha mücadeleli ve gergin bir ortamda oynanıyor. Ligde bir şekilde finale çıkması kesin olan iki ekibin Avrupa’da yerlerinin garanti olmaması bu rekabetin önem seviyesini yükseltiyor. Euroleague markasının en değerli maçları arasında öne çıkan iki maçın, normal sezona damga vurmasına kesin gözüyle bakılıyor. Barcelona her ne kadar rakibine oranla zayıflamış gözükse de bu rekabette aradaki kalite farkı kapanıyor ve mücadele üst seviyeye çıkıyor.

CSKA Moskova-Real Madrid

Finallerde ve playoff serilerinde rakip olmaya alışmış iki devin mücadelesi her sezon nefesleri kesiyor. 2018/19 sezonunda da ligin unutulmazları arasına girecek maçlar oynamaları bekleniyor. İki ekibin final öncesi karşılaştığı her maça erken final gözüyle bakılıyor.

Fenerbahçe-Anadolu Efes-Darüşşafaka maçları

Tek maç olmamasına rağmen temsilcilerimizin kendi aralarında oynayacakları altı maç, şimdiden 240 maçlık normal sezonun en unutulmaz maçları arasına girmeye aday gözüküyor. İstanbul’da iki tarafın seyircisinin de doldurduğu maçlar Euroleague markasını güçlendiriyor. Tribünlerin hiç boş kalmadığı Türk takımı eşleşmeleri, lig yönetimi tarafından el üstünde tutuluyor, her zaman değer görüyor.

CSKA Moskova-Olympiakos

İki büyük basketbol ekolünün maçları da yüksek tansiyona sahne oluyor ve kazananın kim olacağı son topa kadar kestirilemiyor. 2012’de finale dek sadece son saniyeye kadar yüksek gerilime sahne olan maçta Galatasaray’a İstanbul’da yenilen, sezon içerisinde yenilmez gözüken CSKA’nın finalde Olympiakos’a kaybetmesi hala konuşuluyor. O günden bu yana zaten ciddi seviyedeki rekabetleri daha da büyük hale gelen iki devin eşleşmesinin hem Rusya hem de Yunanistan ayağı merakla bekleniyor.

Avrupa basketbolunun en büyük yıldızlarının ve takımlarının tercihi olan ekipmanlarla basketbol tutkunuzu tüm detaylarıyla yaşamanız için Barcin.com online mağazası, kolay ve hızlı alışveriş güvencesiyle 7 gün 24 saat hizmet veriyor ve aradığınız ürünü kapınıza kadar getiriyor.

Yorum Yazın

Exit mobile version