Menu
in

Atkins Diyeti ile Düşük Karbonhidratlı Beslenin

Son zamanların en yaygın yeme biçimlerinden olan Atkins diyeti özellikle kilo verme aşamasında olanlar için fazlasıyla avantajlıdır. 1972 yılında Dr. Robert C. Atkins tarafından ortaya çıkarılan bu diyet, yüksek karbonhidratlı gıdalardan kaçınarak yeterli protein ve yağ tüketimi yapmayı amaç edinir. İlk başlarda yüksek yağ oranına sahip olduğu için karşı çıkılan Atkins diyetinin, yapılan araştırmalar sonucunda tansiyon ve kolesterolü de dengelemeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Eğer daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyenlerdenseniz, doktorunuza da danışarak Atkins diyetini deneyebilirsiniz. Atkins diyeti ne kadar sürede kilo vermenizi sağlar ve nasıl uygulanır gibi soruların cevabını merak ediyorsanız, hemen içeriğe göz atalım.

Atkins Diyetinde Neler Yenir?

Atkins diyeti uygulanırken ana amaç karbonhidrat oranını azaltmak olduğundan bazı yiyeceklerde kısıtlamaya gidilir. Kısıtlanan yiyecekleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Şeker, kek ve hamur işleri
  • Buğday, pirinç ve arpa benzeri tahıllı ürünler
  • Patates, mısır, bezelye gibi nişastası bulunan sebzeler
  • Çilek ve avokado dışındaki meyveler
  • Cips ve kraker tarzındaki atıştırmalıklar
  • Meyve suyu ve asitli içecekler
  • Karbonhidrat oranı yüksek soslar

Bu besinlerin yanı sıra Atkins diyeti sırasında yüksek proteinli ve yağlı yiyeceklerin tüketilmesi önemlidir. Bunlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Et ve balık ürünleri
  • Ispanak, kuşkonmaz, brokoli gibi karbonhidrat oranı düşük olan sebzeler
  • Tereyağı, peynir ve krema gibi tam yağlı süt ürünleri
  • Badem, ceviz, fındık gibi yağlı kuruyemişler

Modifiye Atkins Diyeti Nedir?

Atkins diyeti yapmak isteyenlerin karşısına klasik ve modifiye olmak üzere iki farklı seçenek çıkarabilir. Bu bağlamda birçok kişi “Modifiye Atkins diyeti nedir?” sorusunun cevabını merak edebilir. Modifiye Atkins diyeti karbonhidrat, yağ ve protein açısından daha az kısıtlayıcı olan bir sistemdir. Bundan dolayı da uygulaması çok daha kolaydır. Özellikle çocuklar ve çalışan yetişkinler tarafından kolaylıkla uygulanabilir. Klasik versiyonuna göre modifiye Atkins diyetinde az da olsa karbonhidrat alınması serbesttir. Dolayısıyla eğer Atkins diyeti uygulamak ilk başlarda zor geliyorsa, modifiye olan yöntemle vücudunuzu ve kendinizi sürece alıştırabilirsiniz.

Atkins Diyeti Nedir?

Ketojenik olarak da adlandırılan Atkins diyet sırasında yüksek oranda yağlı besinler tüketilir. Buna ek olarak protein oranı orta, karbonhidrat düzeyi ise düşüktür. Vücudun karbonhidrattan alması gereken enerjiyi, yağdan sağlayabilmesi adına özellikle süt ürünlerinin fazlasıyla tüketildiği bir diyettir. Atkins diyet hızlı kilo vermek amacıyla tercih edilse de insan sağlığı açısından birçok farklı faydaya sahiptir.

Atkins Diyeti Nasıl İşler?

Hızlı ve sağlıklı kilo kaybı için fazlasıyla tercih edilen Atkins diyetini uygulamak isteyen birçok kişi bulunur. Bu diyeti uygulamak isteyen kişiler tarafından “Atkins diyeti nasıl çalışır?” sorusunun cevabı büyük bir merak konusudur. Düşük karbonhidrat tüketiminin ön planda olduğu Atkins diyetinde, gün içinde harcanması gereken enerji vücutta bulunan yağlar sayesinde sağlanır. Bu sayede de vücudunuzdaki yağ oranını çok daha hızlı şekilde düşürebilirsiniz. Aynı zamanda az karbonhidrat yerine daha fazla protein tüketilmesi tokluk hissinin uzun sürmesini sağlar. Bu yüzden gün içinde daha az besin tüketerek, aldığınız kaloriyi kolaylıkla azaltabilirsiniz.

Atkins Diyetinin Faydaları Nelerdir?

Bu diyet yönteminin vücudunuz ve kilo verme süreciniz için birçok faydası bulunur. Temel faydaları ise bu şekildedir:

  • İştahınızı kontrol altında tutmanızı sağlar.
  • Diyet süresince yenen tok tutucu besinler, kalori alımınızı azaltır.
  • Kan şekerinin düzenlenmesinde destekleyicidir.
  • Diyabet ve tansiyon gibi bazı hastalıkların önlenmesinde fayda sağlar.

Siz de Atkins diyeti sayesinde bu faydalardan yararlanabilirsiniz. Diyetinizi sporlar destekleyerek daha sağlıklı bir kilo verme süreci yaşayabilirsiniz. Egzersiz yaparken kullanacağınız ürünlere Barcin.com kalitesiyle ulaşabilirsiniz.

Yorum Yazın

Exit mobile version