Menu
in

2018-2019 Süperlig Sezonu Önemli Transferleri

2018-2019 Süperlig Sezonu Önemli Transferleri

Süper Lig’de 2018/19 sezonu, büyük kulüplerin Finansal Fair-Play sorunlarıyla başlamış olsa da yaz transfer dönemi her zaman olduğu gibi hareketli geçti. Ligden ayrılan bazı yıldızlar olsa da Türk futbolu 2018 yazında da yepyeni isimlere merhaba dedi. Lige yeni yükselen ekiplerden şampiyonluk adaylarına kadar lige yeni katılan ve izlenmesi gereken isimler karşınızda:

Alanyaspor: Papiss Cisse


Onu herkes Newcastle United formasıyla Stamford Bridge’de zor açıdan Chelsea’ye attığı unutulmaz golle tanıdı. Papiss Cisse, 2016’da Newcastle’dan ayrılıp Çin’in yolunu tutup 31 maçta 16 golle etkileyici bir performans sergiledikten sonra yeni sözleşme yapmadı ve bu sezon golleriyle ligi büyülemek için Alanyaspor’a katıldı.

Beşiktaş: Adem Ljajic, Loris Karius


Beşiktaş birçok önemli oyuncu transfer etse de Serie A ve Premier League’den gelen iki isim öne çıktı. Fiorentina, Roma, Inter ve Torino formaları giyen Adem Ljajic’i Talisca’dan doğan boşluğu doldurmak için kadrosuna kattı. Loris Karius ise Fabri’nin yerine takımın yeni bir numarası olup gelir gelmez gösterdiği performanslarla fark yarattı.

Erzurumspor: Siphiwe Tshabalala

Dünyanın en büyük yıldızlarından olmasa da hızı ve etkileyici şutlarıyla tanınan Shabalala, 2010 Dünya Kupası açılışında Güney Afrika ile Meksika’nın 1-1 berabere kaldığı maçta kupanın açılış golünü atarak tarihe geçmişti. Yıldız isim, kariyerinde ilk kez ülkesinin dışına çıkarak bu yönüyle de izleyenleri şaşırttı.

Çaykur Rizespor: Oleksandr Gladkiy

Shakhtar Donetsk’in Mircea Lucescu dönemindeki şampiyonluklarının ikisinin önemli pay sahiplerinden olan Gladkiy, kulübüyle Kadıköy’de 2009 UEFA Kupası’nı havaya kaldırmıştı. 2007’nin Ukrayna Ligi gol kralı, bir forvet için en olgun yaşlardan birinde yeni goller atmak ve iz bırakmak için Türkiye’ye geldi.

Fenerbahçe: Genç yıldız adayları, c, Jailson, Yassine Benzia, Andre Ayew


Josef Souza ve Giuliano’yu Katar’a gönderen Fenerbahçe, elde ettiği bonservisle FFP kıskacından kurtulup önemli transferlere imza attı. Altınordu’dan geleceğin yıldızları Berke Özer ve Barış Alıcı’yı kadrosuna katan Fenerbahçe, Hollanda’dan bir başka genç Türk yıldız adayı Fedi Kadıoğlu’nu Türkiye’ye getirdi. Yabancı transferinde de hareketli günler geçiren Fenerbahçe, Josef’in yerini Jailson’la, Giuliano’nun yerini de Ayew’le doldurdu. Yassine Benzia ve Islam Slimani ise 10 numara ve forvet bölgelerinde takımın ofansif gücünü üst seviyeye taşıdı. Slimani ve Ayew kiralık olsalar da Benzia ve Jailson bonservisle takıma katıldılar.

Galatasaray: Henry Onyekuru, Yuto Nagatomo, Emre Akbaba

Süper Lig’e yeni katılan yıldızlardan bahsediyor olsak da iki sezondur devlerin peşinde olduğu Emre Akbaba’nın tercihini yapması, kendisini listeye bir istisna olarak dahil etti. Milli Takım’ın da yükselen değeri olan Emre Akbaba, transferi sonrası hemen formayı kaptı ve fark yarattı. Yuto Nagatomo da beş aydır ülkemizde olmasına rağmen Inter’e dönme ihtimali bulunuyordu ancak Galatasaray uzun pazarlıklar sonucu yıldız sol bekin bonservisini aldı ve o da kaldığı yerden etkileyici oyununa devam etti. Henry Onyekuru ise Everton’da henüz çalışma izni alamadığı için kiralandı ve Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde olmanın avantajıyla yıldız ismi kadrosuna katmayı başardı.

Kayserispor: Bilal Başacıkoğlu

Hem Ümit Milli Takım’da hem de Hollanda’da sergilediği performanslarla Türk futbol severlerin merakla takip ettiği yıldız adayı, Süper Lig’e Kayserispor formasıyla adım atıp hünerlerini sergilemeye başladı. Açık alandaki etkili oyununu sert ve isabetli ortalarıyla ve çalım yeteneğiyle bir araya getiren Bilal, henüz ilk maçlarda ne kadar doğru bir hamle olduğunu kanıtladı.

Ankaragücü: Alessio Cerci

Başkentin yeniden lige dönen efsane ekibi, Dja Djedje ve Heurtaux gibi önemli isimleri de kadrosuna kattı ancak Roma, Torino, Atletico Madrid ve Milan gibi ekiplerin formasını giymiş Alessio Cerci, arkadaşlarını gölgede bıraktı. Henüz beklenen performansına ulaşamayıp uyum sürecinin bitmesini beklese de geçmişte yaptıklarıyla Ankaragücü’ne imzasını attığı anda taraflı tarafsız herkesi heyecanlandırdı.

Sivasspor: Douglas

Barcelona’nın 2014’te Sao Paulo’dan kadrosuna kattığı Brezilyalı yıldız, Sporting Gijon ve Benfica’da kiralık oynadığı iki sezonun ardından bu kez Sivasspor’la anlaşma sağladı. Robinho gibi bir yıldızı elinde tutan Sivasspor, savunmasını önemli bir tecrübeyle güçlendirip üst sıralara oynama hedefini güçlendirdi.

Trabzonspor: Anthony Nwakaeme

Birçok önemli oyuncuyu kadrosuna katarak kadro derinliğine sınıf atlatan Trabzonspor’un bir hamlesi var ki kesinlikle diğerlerinden ayrılıyor. İsrail ekiplerinden Hapoel Be’er Sheva’dan gelen Nwakaeme, hızı, tekniği ve çalım yeteneği ile Trabzonspor formasını giyer giymez izleyenleri büyüledi. 4-0 kazanılan Galatasaray maçındaki performansı, onu şimdiden “Yeni Yattara” yaptı.

2019 Süperlig transferleri ‘nin, Süper Lig’in yeni yıldızlarının kullandığı kramponlar, formalar ve ekipmanlar Barcin.com online mağazasında sizleri bekliyor. Hızlı ve güvenilir alışveriş deneyimiyle futbola dair ihtiyacınız olan her şey Barcin.com online mağazasında.

Yorum Yazın

Exit mobile version