Menu
in

2018 Wimbledon Tenis Turnuvasından Unutulmaz Anlar

2018 wimbledon tenis turnuvası

İngiltere’nin başkenti Londra’da 2-15 Temmuz 2018 tarihlerinde 132. kez düzenlenen dünyanın en prestijli tenis turnuvası Wimbledon, her yıl olduğu gibi yine unutulmaz hikâyeler barındırıyor. Uzun süre sonra Grand Slam şampiyonluğuna ulaşan Novak Djokovic’in iz bıraktığı Wimbledon tenis turnuvası 2018, tenis tarihi için yine baş köşede yerini alıyor. Novak Djokovic’in şampiyonluğundan tarihin en uzun ikinci tenis maçına uzanan detaylarıyla Wimbledon 2018’in bıraktığı izlere göz atıyoruz.

Hsieh’in geri dönüşü

Su-Wei Hsieh, 2018 Avustralya Açık’ta yaptığı sürprizin ardından Wimbledon 2018’de de başarısını sürdürüyor. Sonu kupayla biten maceraları olmasa da favorileri bir bir eleyerek adından söz ettirmeyi başarıyor. Avustralya’da favorilerden olan Garbine Muguruza’yı evine erken yollayan Hsieh, son sette önce 4-1 sonra 5-2 geriye düşmesine rağmen derin ve isabetli vuruşlarını doğru açı ve yükseklikle rakip alana yollayarak birkaç hafta öncenin Roland Garros şampiyonu Simone Halep’e zor anlar yaşatıyor ve istediğini alıp turu geçerek tribünleri şaşırtıyor.

Kevin Anderson’un Federer’i yıkışı

Son şampiyon, tenisin en büyük efsanesi, Wimbledon şampiyonluk rekortmeni Roger Federer, Kevin Anderson karşısında ilk iki seti alsa da üçüncü setin son oyunundan itibaren rüzgârın yönü bir anda değişiyor. Üçüncü sette 5-4 öne geçen ve yarı finale yükselmek için servis atan efsane, Anderson’dan beklemediği bir dirençle karşılaşıyor. O ana dek Federer, 12 yıl önce kırdığı “Wimbledon’da üst üste en fazla set kazanma rekorunu” 34’le tekrar ediyor ancak Kevin Anderson maçı çevirmeyi başarıyor. İlk iki seti kazandığı 268 Grand Slam maçında yalnızca iki mağlubiyeti olan Federer, beşinci sette 13-11’le teslim oluyor ve Anderson’a elenerek şampiyonluk hedefiyle geldiği Wimbledon’a erken veda ediyor.

Nadal-Djokovic düellosu

Finale çıkmak için karşılaşan iki efsanenin düellosu karşılıklı alınan setlerle final setine taşınıyor. Beş saate yaklaşan maçta iki isim de izleyenlere tenis ziyafeti sunuyor ama kazanan, son setteki 10-8’lik galibiyetle Novak Djokovic oluyor. Özellikle son sette oynanan ralliler her oyunun sonunda uzun uzun alkış yağmuruna tutuluyor ve merkez kort, tenis tarihinin en zevkli maçlarından birine ev sahipliği yapıyor. Bir önceki gece yarım kalıp cuma akşamından cumartesi öğleden sonrasına taşınması da maçı daha da unutulmaz hale getiriyor.

Yine Isner, yine bitmek bilmeyen bir maç

Nicolas Mahut ile yaptığı tarihin en uzun maçıyla hatırlanan John Isner, Wimbledon 2018 yarı finalinde de benzer bir maçlar hafızalara bir kez daha kazınıyor. Önce Anderson’un sonra Isner’in öne geçtiği maçta Anderson’un dördüncü seti almasıyla mücadele final setine taşınıyor. 6-6’lık eşitliğin ardından iki farkı bulanın kazanması bekleniyor ancak izleyenler altı saati bulan mücadelede yeni bir rekora tanıklık ediyorlar. Tarihin en uzun ikinci maçında 49. oyunda servis kırmayı başaran Kevin Anderson, 50. oyunda kendi servisinde hata yapmayarak son seti 26-24, maçı da 3-2 kazanıyor ve finalde Djokovic’e rakip oluyor.

Djokovic’in dönüşü

2016’da bu yana Grand Slam kazanamayan Novak Djokovic, iki yıllık özlemini Wimbledon ile sonlandırmak için zorlu bir yoldan geçiyor. Final yolunda Nadal’a rakip olan Djokovic, finalde Federer’le karşılaşmadığı için daha rahat bir maça çıkıyor ve tarihin en uzun ikinci maçından yorgun gelen Kevin Anderson’u üç sette mağlup edip 3-0’la şampiyonluğa uzanıyor. 2017’yi kupasız geçen Novak Djokovic, ellerinde tekrar bir Grand Slam kupası yükselirken duygularına hakim olamıyor.

Barcin.com online mağazasının güvenli alışveriş seçenekleriyle en iyi tenis ekipmanları adresinize kadar geliyor ve efsane isimler gibi korta inip en iyi performansı vermenizi sağlıyor.

Yorum Yazın

Exit mobile version