Menu
in

2024 Paris Yaz Olimpiyatları Ne Zaman? Türkiye Katılıyor mu?

2024, spor tutkunlarının heyecanla beklediği bir yıl. Dört yılda bir gerçekleşen Yaz Olimpiyat Oyunları bu defa tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü Paris’te düzenlenecek. Dünyanın farklı bölgelerinden sayısız sporcu kıyasıya mücadele ederken ülkelerini temsil etmenin de gururunu yaşayacak. Ülkemiz de geçmişte elde ettiği başarılara yenilerini eklemek için yola çıkacak. Peki, Paris Olimpiyatları hangi şehirlerde yapılacak? Türkiye hangi olimpiyatlara katıldı? Bu büyük organizasyon hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler için içeriği okumaya

2024 Paris Yaz Olimpiyatları Ne Zaman?

Son olarak 2020 yılı için planlanan ancak pandemi nedeniyle 2021’e ertelenen Yaz Olimpiyatları Tokyo’da gerçekleşmişti. 23 Temmuz 2021’de başlayan 2020 Yaz Olimpiyatları, 8 Ağustos’ta sona erdi. Daha sonra ise hem sporcuları hem de spor tutkunlarını yeni olimpiyatların heyecanı sardı.

Dört yıllık heyecanlı bekleyişin ardından 2024 Yaz Olimpiyatlarına çok az bir zaman kaldı. 2024 yılında olimpiyatlar 26 Temmuz’da başlayacak ve 11 Ağustos’ta sona erecek. Bu tarihlerde dünyanın dört bir yanından gelen sporcular, farklı dallarda ustalıklarını gösterecek. Seyirciler de hem ekran başında hem de stadyumlarda bu sporcuları coşkuyla seyredecek.

2024 Paris Yaz Olimpiyatları Nerede Yapılacaktır?

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek olan 2024 Yaz Olimpiyatları için şehrin genelinde hazırlıklar başladı. Olimpiyatlarda Paris’in simgesel noktaları da kullanılacak. Örneğin Seine Nehri, son derece görkemli bir açılış töreni için hazırlanıyor. Bu bölgede ışıklandırmalarla, teknelerle hem sporcular hem de seyirciler selamlanacak.

26 Temmuz’daki açılışın ardından Grand Palais’te eskrim etkinlikleri gerçekleşecek. Olimpiyatlar için özel hazırlanan Champ-de-Mars Arena’da ise judo etkinliklerinin yapılması planlanıyor. Roland Garros Stadyumu, 27 Temmuz’dan 4 Ağustos’a kadar tenis turnuvalarına ev sahipliği yapacak. Aynı tarihlerde yapılacak yüzme ve atletizm turnuvaları için ise Stade de France düşünülüyor.

2024 Paris Yaz Olimpiyatları’nda 6-11 Ağustos arası basketbol ve hentbol yarışları olacak. Bu etkinlikler için ünlü kapalı stadyumlar olan Accor Arena’yla birlikte Pierre de Mauroy düşünülüyor. 2024 Paris Yaz Olimpiyatları voleybol turnuvaları için tarihler 27 Temmuz-11 Ağustos. Bu etkinlik için belirlenen yer ise Expo Porte de Versailles. Bu konferans ve sergi alanının içerisine voleybol turnuvaları için spor salonu hazırlanıyor.

Türkiye Hangi Olimpiyatlara Katıldı?

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk katıldığı olimpiyatlar 1924 yılında yine Paris’te düzenlenen olimpiyatlardı. Bundan 100 yıl sonra Türkiye, güçlü sporcularıyla Paris Yaz Olimpiyatları’nda yerini alıyor.

En son düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye’nin 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz madalyası var. Özellikle güreş, halter ve boks gibi branşlarda önemli başarılar elde eden Türk sporcular bu defa şu alanlarda katılım sağlayacak:

  • Voleybol
  • Yüzme
  • Okçuluk
  • Atıcılık
  • Atletizm
  • Boks
  • Jimnastik
  • Güreş
  • Bisiklet
  • Halter
  • Tekvando
  • Yelken

Toplam 12 branşta 50’den fazla Türk sporcunun olimpiyatlara katılması bekleniyor.

Paris Olimpiyatları Kaç Takım Katılıyor?

200’den fazla ülkenin katılımıyla gerçekleşecek olan 2024 Paris Yaz Olimpiyatları, adeta uluslararası bir buluşma noktası olacak. Oyunlar, tam 32 farklı spor dalında yapılacak. Toplam yarışmacı sayısı ise 10.500. 35 ayrı yarışma tesisinde yarışacak olan 10.500 yarışmacı için oyunlar süresince toplam 306 madalya mücadelesi düzenlenecek. Böylece sporcular, kendi alanlarında üstün başarılar sergileyebilmek için büyük fırsatlara sahip olacak.

Dünya genelindeki farklı kültürlerden gelen atletlerin yeteneklerini sergileyecekleri 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na sayılı günler kala siz de heyecanınızı koruyamıyorsanız Barcin.com üzerinden egzersiz ekipmanları satın alabilir; spor becerilerinizi en üst seviyelere taşıyabilirsiniz.

Yorum Yazın

Exit mobile version