in

Hangi Nike Koşu Ayakkabısı Modelini Tercih Etmelisiniz?

Bir sporu profesyonel ya da hobi olarak yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri doğru ekipmanı seçmektir. Koşu için de aynı durum geçerlidir. 2-3 kat daha fazla darbeyi emmesi ve kas, eklem üzerindeki stresi azaltması bakımından koşu ayakkabıları; normal spor ayakkabılara göre daha mantıklı bir seçenek olacaktır. Değişik stil ve özelliklerde, doğru ürünü arıyorsanız bu konuda ele almanız gereken birden fazla başlık vardır. Bu yazıda, Nike koşu ayakkabılarıyla ilgili aklınıza gelebilecek birçok sorunun cevabını bulacaksınız.

Koşu Ayakkabısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Koşu ayakkabısı seçerken dikkat edilmesi gereken birçok unsur vardır. Bunlar aşağıda detaylı bir şekilde ele alınmıştır:

  • Ayak numarası: Doğru bir koşu ayakkabısı seçimi için ilk dikkat etmeniz gereken şey ayak numaranızdır. Ayak numaranız 37 olsa bile 38 numaralı bir ayakkabıyı denediğinizde daha rahat hissettiğiniz bir durumu yaşamışsınızdır. Bu nedenle size en en yakın Nike mağazasına gitmenizi ve deneyerek seçmenizi tavsiye ederiz.
  • Ayak yapısı: Nasıl bir ayak yapınız var biliyor musunuz? Ayak numaranıza uygun olan bir ayakkabının bol gelmesi veya sıkmasıyla karşılaşmışsınızdır. Bunun nedeni ayak yapınızdır. Ayak yapıları genellikle ayak tabanının şekli ve ayak kemerinin yüksekliğine göre sınıflandırılır. Düz ayak, normal ayak veya yüksek ayak yapılarından hangisine sahip olduğunuzu bilmeniz gerekir.
  • Alışveriş saati: Gün içinde, özellikle çok yürüdüğünüz bir günün akşamında ayaklarının şişer ve genişler. Bu nedenle alışveriş için erken bir saati seçmeniz size en uygun ayakkabıyı bulmanız açısından önemlidir.
  • Koşu alanı/Koşu türü: Seçim yaparken; çim, kum, toprak, beton, asfalt gibi zeminlerden hangisinde koşu yapacağınızı ve yarış, arazi koşuları, günlük koşulardan hangi koşu türünü yapacağınızı dikkate almanızı öneririz. Örneğin; engebeli zeminler için arazi tipi koşu ayakkabısını, kayalık ve dik rotalar için orta taban kısmında kaya plakası olan koşu ayakkabısını tercih etmeniz ayak sağlığınız açısından mantıklı olacaktır.

Nike Koşu Ayakkabıları Arasındaki Farklar Nelerdir?

Nike koşu ayakkabısı karşılaştırmaları yapmadan önce, bu ayakkabıların yürüyüş ayakkabılarına göre farklılıklarını ele alalım. Bu farklılıklar genel olmakla birlikte yapılacak koşu türüne ve koşu alanına göre değişiklik gösterecektir:

  • Koşunun biyomekaniği temel alınarak sakatlık ve yaralanmaları önlemek, konfor sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.
  • Topuk bölgesinde yüksek yastıklama ve destek bulunur.
  • Terlemeyi önleyici gözenekleri vardır.
  • Darbeleri 2-3 kat daha fazla emen bir yapıdadır.
  • Ayağın dönmesini engelleyen, dengeleyici parçaları bulunur.
  • Ayak kontrolünü ve dayanıklılığını sağlamak için yürüyüş ayakkabılarına göre daha az esnek bir yapıdadır; böylece ayağı daha çok kavrar ve korur.

Nike koşu ayakkabılarını kendi arasında karşılaştırmak istersek: taşlı, dik olmayan, yumuşak engebeli zeminlerde Nike ayakkabıları daha geniş tabana ve daha iyi bir kavrayışa sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Çok tozlu ve topraklı alanlar için bilek kısmı uzun, su geçirmez ayakkabılar tavsiye edilebilir. Dik ve kayalıklı bir alanda koşu yapacaksanız orta taban kısmında sert bir plaka olan Nike koşu ayakkabıları sizi ani çarpma etkilerinden ve bunun sonucunda doğabilecek kazalardan koruyacaktır.

Uzun Mesafe Koşuları İçin En İyi Nike Ayakkabı Hangisidir?

En popüler Nike koşu ayakkabıları, yol için: Nike React Infinity, Nike Invincible, Nike Miler; arazi için: Nike Wildhorse, Nike Pegasus Trail gibi modellerdir. Bu sorunun size göre en doğru cevabı; ayak yapınıza, bütçenize, koşu tarzınıza, estetik tercihlerinize göre değişiklik gösterecektir. En iyi tercih ve yeni çıkan koşu ayakkabılarını incelemek için “Barçın, Online Spor ve Giyim Mağazası”ndan yararlanabilir, Nike mağazalarına giderek mağaza çalışanlarından yardım alabilirsiniz.

Nike Koşu Ayakkabıları Ayak Sağlığına Nasıl Katkı Sağlar?

Nike ayakları; içe basanlar, geniş olanlar, dışa basanlar, dar olanlar gibi kategorilere ayırmış ve ayakkabı çeşitlerini de bu ayak yapıları için en uygun olacak şekilde üretmiştir. Her bir ayak yapısı için farklı malzeme ve şekillerde üretilen Nike ayakkabıları, ayak sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Nike Koşu Ayakkabıları Fiyatları Ne Kadar?

Nike koşu ayakkabısı fiyatları; kullanılan malzeme, tasarım gibi birçok etkene bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Fakat aklınızda belli bir fikir oluşması amacıyla aşağıda en popüler Nike koşu ayakkabıları verilmiştir::

  • Nike Pegasus 41 Blueprint – Erkek Yol Koşu Ayakkabısı
  • Nike Alphafly 3 Blueprint – Erkek Yol Yarış Ayakkabısı
  • Nike Zoom Fly 5 – Kadın Yol Koşu Ayakkabısı
  • Nike Revolution 7 – Kadın Yol Koşu Ayakkabısı
  • Nike Flex Experience Run 11 – Erkek Yol Koşu Ayakkabısı
  • Nike Pegasus Trail 4 GORE-TEX – Kişiye Özel Su Geçirmez Arazi Tipi Koşu Ayakkabısı
  • Nike Ultrafly – Arazi Tipi Kadın Yarış Ayakkabısı
  • Nike Kiger 9 – Arazi Tipi Erkek Koşu Ayakkabısı
  • Nike Juniper Trail 2 GORE-TEX – Su Geçirmez Arazi Tipi Kadın Koşu Ayakkabısı
  • Nike Wildhorse 8 – Arazi Tipi Erkek Koşu Ayakkabısı
  • Nike Zegama 2 – Arazi Tipi Kadın Koşu Ayakkabısı
  • Nike Maxfly 2 Blueprint – Atletizm Depar Ayakkabısı
  • Nike Rival Depar – Atletizm Depar Ayakkabısı

Fiyatları en güncel şekilde görmek istiyorsanız “Barçın, Online Spor ve Giyim Mağazası”ndan “Spor Ayakkabılar” kısmına girerek ayakkabıları inceleyebilirsiniz. Sitede solda yer alan “Filtrele” kısmından: kullanım alanı, cinsiyet, marka gibi başlıklardan istediğiniz seçeneğini tıklayarak size en uygun olan Nike koşu ayakkabısını bulabilirsiniz.

Daha Güçlü Kalçalar İçin Etkili Egzersiz Hareketleri

Kapalı Saha Futbolunun Vazgeçilmezi – Futsal Ayakkabı Modelleri