in

Air Jordan II (2): 1986-1987

1986-1987 sezonu Michael Jordan için adeta bir dönüm noktasıydı. Rekorlar kitabına vuracağı damgalar bu sezon kendini belli etmeye başladı. NBA All Star vitrininde yerini alması, kariyerinin ilk smaç yarışmasını kazanması ve birçok sayı rekorunu bu sezon kıran MJ, ayağındaki -ilk versiyonuna nazaran biraz daha mütevazi gözüken- ancak teknolojik olarak tüm benzerlerinden çok daha üstün Air Jordan II ile havalanıyordu…

Utah Jazz ile oynadığı bir maçta 182 cm’lik guard oyuncusunun üzerinden yaptığı smaçtan sonra Utah’lı bir taraftar yerinden fırlayıp ‘Kendi boyuna göre bir adamı seçsene!’ diye bağırdı. Jordan ise bir sonraki pozisyonda bu meydan okumaya 216 cm’lik pivot oyuncusunun üzerinden smaç basarak yanıt verdi. Yakından tanıdığımız sempatik tavrıyla tribündeki taraftara dönüp ‘Bu yeterince büyük müydü?’ diye sordu.

Sezon boyunca 37,1 sayı ortalaması yakalayan Jordan NBA tarihinde Wilk Chamberlain’den sonra 3.000 sayılık barajı geçen (3.041 sayı) ilk basketbolcu olarak adını unutulmazlar arasına yazdırdı. 236 top çalma, 125 blokla hücumda olduğu kadar savunmada da ne kadar ektili olduğunu gösterdi.

9 maç üstüste 40 sayı üzeri, 3 maç üstüste de 50 sayı üzeri üretme başarısını 16 Nisan 1987’de Atlanta Hawks’a karşı çıkardığı akıl almaz performansla bir maçta 61 sayı atarak yeni bir NBA rekoru kırarak perçinledi.

Bu kadar genç bir oyuncunun böylesi bir rekoru kırması tüm basketbol otoritelerini heyecanlandırıyor, basketbol oyuncuları ise kendilerine O’nu örnek alıyorlardı.

Fiyatı 100$ olan bu model Bruce Kilgore tarafından tasarlandı ve üretimi İtalya’da yapıldı. Ayakkabıda kertenkele derisi (evet yanlış okumadınız) kullanıldı ve o dönemde piyasadaki hiçbir basketbol ayakkabısına benzemiyordu. Beyaz/Kırmızı ve Beyaz/Siyah renklerinde, kısa ve bilekli olarak üretilen bu seriye çıkışından tam 17 yıl sonra -2004 yılında- yeni renkler eklenerek yeniden satışa sunuldu.

Air Jordan II tüm seride orijinali siyah renk olmayan ve İtalya’da üretilmiş ilk ve tek model olma özelliğini taşımaktadır.

Bu model aynı zamanda kanatlı Air Jordan logosunu üzerinde bulunduran son model olmuştur. Air Jordan III’ten itibaren bu logo yerini Jordan’ın 1988’de kazandığı smaç yarışmasında potaya doğru uçarken aldığı estetik görüntünün illüstrasyonuna bırakacaktır.

Nike Geleceğin Tasarımcılarını Arıyor

Nike Yeni Basketbol Sahaları Açmaya Devam Ediyor