in

O Artık Jimnastiğin Kraliçesi: Simone Biles

3 YAŞINDAYKEN YETİMHANEYE VERİLDİ

SHANNON

Biles daha üç yaşındayken annesinin alkol ve uyuşturucu bağımlığı nedeniyle diğer üç kardeşiyle birlikte yetimhaneye verilmiş. Ohio’da zaman zaman koruyucu ailelerin evinde kalan Biles’ı 6 yaşındayken dedesi ve ikinci eşi evlat edinmişler. Houstan’da yaşayan dede Ron, Simone’u ve kız kardeşini evlat edinirken Ron’un kız kardeşi de erkek kardeşleri yuvalarına almış

DEDESİ BABASI, DEDESİNİN 2. EŞİ ANNESİ OLDU

ron

Biles evlat edildiği günden bu yana, Ron ve Nellie’ye “baba-anne” diye sesleniyor. Gerçek annesini daha sonra ilk kez 12 yaşındayken görmüş. Belize doğumlu olan Nellie’yle birlikte bu küçük Orta Amerika ülkesine gitmeye bayılıyor. Ron’un Nellie’den olan iki oğluna da “kardeşlerim” diyor.

Bize “Çocuklar bu size bağlı isterseniz bize anne ve baba diye seslenebilirsiniz” dediler. Yukarıya çıktım ve aynanın önünde tekrarlamaya çalıştım: Anne, baba, anne, baba. Daha sonra aşağı indim, Nellie mutfaktaydı. Ona baktım ve “Anne” dedim. O da bana “evet” dedi.

OKUL GEZİSİNDE JİMNASTİKLE TANIŞTI

Rio’da 4 altın 1 bronz madalya kazanan Biles’ın jimnastiğe başlama yaşı altı. İlk olarak bir okul gezisinde jimnastik salonuna giriyor ve oradaki sporculardan çok etkileniyor.

ANTRENÖRÜ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

hoca

Biles’tan bahsederken onu Dünya ve Olimpiyat şampiyonluklarına taşıyan antrenörü Aimee Boorman’tan bahsetmemek olmaz. Babasız bir çocuk olan Boorman, şampiyon bir jimnastikçi olamayacağını anlayınca antrenörlüğe yöneliyor. Chicago’dan Houstan’a taşınan Boorman 8 yaşındayken Biles’la çalışmaya başlıyor.

Boorman: Onu ilk gördüğümde “Vay be bu çocukta bir şey var” dedim. Yine de nasıl biriydi ve nereye kadar gidebilirdi hiçbir fikrim yoktu.

ALIŞILMADIK ÇALIŞMA METODLARI

h a p p i n n e s s 😛🍕💓

Simone Biles (@simonebiles) tarafından paylaşılan bir video ()

Diğer jimnastikçilerin aksine Biles, küçük yaşlarda çok sıkı beslenme programlarına uymadı (Bu arada şampiyonalardan sonra kendisine ödül olarak pizza veriyor!) Dinlenmesi gereken zamanlarda arkadaşlarıyla gezdi. İlk başlarda diğer antrenörlerin tuhafına giden bu duruma, daha önce elit bir atletle çalışmayan Boorman çok da müdahale etmek istememiş.

Boorman: Çocukları küçük yaşlarda sıkıp potansiyellerini yok ediyor muyuz diye düşündüm. Ona ne zaman karışacağımı çok iyi belirledim. Onun mutlu olması spordan çok daha önemliydi. Bize ilk başta garip bakanlar sonra mükemmel eşleşme olduğumuzu söylediler

ÜNİVERSİTEYE GİTMEDİ PROFESYONEL OLDU nike2

Biles, jimnastik kariyerine daha çok uyacağı için evden eğitimle 2015 yılında liseden mezun oldu. 1997 doğumlu sporcu, Rio’ya çalışmak için de eğitimine bir yıl ara verdi. UCLA’ye kaydolması beklenen Biles, üst üste üçüncü Dünya şampiyonluğunun ardından profesyonel olmayı seçti.

Okulu bırakınca birçok arkadaş kaybettim çünkü ortak bir noktamız yoktu. Bu takılma denilen şeyi yapmadım. Kimsenin partisine gitmedim orada neler yaptıklarını bilmiyorum. Mezuniyet balosuna ve mezunlar gününe hiç gitmedim. Çok şeyden vazgeçtim ama neler başardığımı görünce doğru kararı verdiğimi düşünüyorum

YILDA 2 MİLYON DOLAR KAZANIYOR

Biles, jimnastik kariyeri sonrası bir gün “gerçek bir iş” bulmak zorunda kalacağını düşünse de yıldız statüsü sonrası gelen anlaşmalara yıllık gelirini 2 milyon dolara çıkardı. Biles kendi adını ve imzasını taşıyan daha çok jimnastik üzerine yoğunlaşan spor malzemelerinden de önemli bir gelir elde edeceğe benziyor. MAT

PAZAR GÜNLERİ HARİÇ HER GÜN ÇALIŞIYOR

nike

Günde 5 saatten fazla antrenman yapan Biles yalnızca pazar günleri kendisine izin veriyor. Haftanın ilk üç günü 12:30’dan 15:30’a, sonraki üç gün sabahları 9’dan 12’ye öğleden sonra 3’ten 6’ya çalışıyor. Cumartesileri ise sabah 9’da girdiği salonda dört saat kalıyor.

SOSYAL MEDYA CANAVARI

arthur-nory-simone-biles

Yeni jenerasyonun ilk büyük spor yıldızlarından biri olmayı başaran Biles, sosyal medyayı da oldukça aktif kullanıyor. Snapchat filtrelerini oldukça sevmesinin yanında kız kardeşiyle bir YouTube kanalı da var. Rio’da bronz madalya kazanan jimnastikçi Arthur Nory Mariano’yla birlikte koyduğu ve “Brezilyalı erkek arkadaşım” diye yazdığı foto bir hayli ses getirmişti.

KENDİ ADINI TAŞIYAN HAREKETİ VAR

Yer aletinde kendi adını taşıyan bir harekete de sahip olan Biles’ın yaptıklarını yapabilen çok az jimnastikçi var. İmza hareketi konusunda “Bazı erkek arkadaşlarım deniyorlar ancak başarılı olabilen yok. Beceremeyince de oldukça sinirleniyorlar” diyor.

ZAC EFRON HAYRANI

Zac Efron’a hayranlığıyla bilinen Biles’ın evinde aktörün gerçek boyutlarda bir maketi var. En sevdiği film için “Zac Efron oynasın” yeter cevabını veriyor. Yarışların son günü Biles’ı en az altınları kadar sevindiren bir şey oldu ve dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Rio’ya gelip genç sporcuyla tanıştı.

DÖRT TANE KÖPEĞİ VAR

kopek

Genç sporcu, hayvanları da çok seviyor ve tam dört Alman çoban köpeği besliyor. Köpeklerinin isimleri Maggie, Atlas, Lily ve Bella.

KISA BOYUYLA KENDİSİ DALGA GEÇİYOR

1.45 metre boyunda olan Simone Biles boyuyla kendisi de dalga geçiyor. ABD yüzme takımı sporcuları 1.93’lük Michael Phelps ve 1.98 boyundaki Nathan Adrian’la verdiği pozlar oldukça ilginç kareleri de beraberinde getirdi.

Olimpiyat’ta Günün Menüsü – 17.08.2016

Olimpiyat’ta Günün Menüsü – 18.08.2016