in

2017-18 Sezonunun En Pahalı 10 Transferi

Kimi kulüplerin müzesine götürdüğü kupa, şampiyonluklar ile kimi kulüplerin bir dahaki sezona temenni etmesi ile 2016-17 sezonu geride kaldı. Sezonun bitmesi ile beraber kadrolarını güçlendirmek için keselerin ağzı açıldı. Yeni sezonda güçlü kadrolar oluşturabilmek adına kolları sıvayan kulüpler ödedikleri transfer ücretleri gündemden düşmüyor.

Transfer için en çok para harcayan Avrupa ülkelerinin başında İngiltere gelirken, İtalyan kulüplerde ikinci sıradaki yerini koruyor.

30 Milyon Euro ile 85 Milyon Euro arasında takımlarla anlaşarak kariyerinde yeni bir dönem başlatan futbolcuları her beraber tanıyalım.

  1. Nelson Semedo – Barcelona | 30 Milyon Euro

nelson-semedo

2015-16 sezonundan beri Benfica forması terleten 23 yaşındaki Portekizli sağ bek, Barcelona’ya transferi ile en çok konuşulan transferlerden biri oldu.

Oyuncunun güncel piyasa değerinin 10 Milyon Euro fazlasına İspanya Ligi devlerinden Barcelona ile anlaşması futbol otoriteleri tarafından kariyerindeki en önemli adım olarak görüldü.

  1. Antonio Rudiger | 35 Milyon Euro

antonio-rudiger

Her sezon olduğu gibi İtalya – İngiltere ilişkisi de kaldığı yerden devam ediyor. Defans hattını kuvvetlendirmek söz konusu olduğu zaman gözler ilk olarak İtalya’ya çevriliyor.

Geçen sezon şampiyonluğu 4 puan ile kaçıran Roma yeni dönemde defansına yeni isimleri katma yolunda arayışlara girerken, piyasa değeri 25 Milyon Euro olan 24 yaşındaki Alman asıllı genç stoper Rudiger, 35 Milyon Euro’ya Premier Lig’in son şampiyonu Chelsea ile el sıkıştı. Tecrübeli teknik adam Jose Morjinho’nun kadrosunda katılan Antonio’nun önümüzdeki sezon performansı şimdiden merak konusu olmaya başladı.

  1. Victor Lindelöf | 35 Milyon Euro

victor-lindelof

Transfer döneminde, Benfica’dan dışarıya giden diğer bir isimde Victor Lindelöf!

Defansta stoper oynayan ancak sağ bek libero bölgelerinde de görev alabilen Victor, yeni sezonda İngiliz ekiplerinden Manchester Utd. Yolunu tuttu. Kariyerine Premier Lig’de devam edecek olan 23 yaşındaki İsveç’li yıldız kırmızı şeytanların defans hattındaki kilit adamlardan biri olacak gibi görünüyor.

  1. Andre Silva | 38 Milyon Euro

andre-silva

Yeni sezonda gol yollarını kuvvetlendirme kararı alan Milan’ın ilk atağı Protekiz cephesine yaptı. Avrupa maceralarında başarılı bir grafik çizen Porto’nun 21 yaşındaki genç yıldızı Andre Silva’yı renklerine 2022’ye bağladı. 22 Milyon Euro piyasa değeri bulunan genç yıldız için İtalyan ekip 38 Milyon Euro gözden çıkardı.

  1. Muhammed Salah | 39 Milyon Euro

mohamed-salah

İngiltere – İtalya ilişkisinden bahsetmiştik. İtalya’dan, İngiltere’ye keşfe çıkan oyunculardan bir tanesi de geçen sezon Roma forması giyen Mısır’lı orta saha – forvet olan Muhammed Salah! 39 Milyon Euro karşılığında Liverpool takımı ile anlaşan Salah, gelecek sezon takımın hücumdaki en etkili oyuncularından olacağı düşünülüyor.

  1. Vinicius Junior | 45 Milyon Euro

vinicius-junior

Transfer döneminin en çok konuşulan transferleri arasında yerini alıyor. Geçen sezon Brezilya’nın en köklü kulüplerinden olan Flamengo’nun forvet hattında sol kanatı etkili kullanan Junior 45 Milyon Euro’ya yıldızlar karması Real Madrid’e kapak attı. Sol kanat hattında Ronaldo ile sahada nasıl duracakları ise tam bir bilinmezlik.

  1. Bernardo Silva | 50 Milyon Euro

bernardo-silva

Geçtiğimiz sezonu Monaco forması altında şampiyonluk kupası ile taçlandıran sağ kanat oyuncusu 50 Milyon Euro bonservis bedeli ile yeni sezonda İngilizlerin köklü takımlarında Manchester City’de şampiyonluk için koşturacak.

  1. Kyle Walker | 56 Milyon Euro

kyle-walker

2010-11 sezonunun Ocak ayında, Aston Villa’ya kiralık olarak gönderilen ve aynı sezon Mayıs ayında kiralıktan geri dönerek Tottenham Hotspur formasına kavuşan sağ bek altı sezonluk maceranın ardından 30 Milyon Euro piyasa değeri biçilirken transfer döneminde Manchester City’nin 56 Milyon Euro yatırımı ile transfer döneminin en pahalı transferleri arasında yerini aldı.

  1. Alexandre Lacazette | 60 Milyon Euro

alexandre_lacazette

Arsenal’in uzun zamandır peşinde olduğu Olympique Lyon’lu oyuncu Lacazette’de değerinin üstünde transfer olan oyuncular kervanına katılanlar arasında yerini aldı. Forvet dışında sağ ve sol kanatta da yeri geldiğinde görev alan Lacazette güncel 40 Milyon Euro iken Arsenal küçük bir farkla 60 Milyon Euro’ya işi bağladı.

  1. Romel Lukaku | 85 Milyon Euro

romel-lukaku

Kongo asıllı Belçika uyruklu 24 yaşındaki sol ayak gün geçtikçe değerini arttıran futbolcular arasında yer alıyor. Everton’dan, Manchester Utd.’a transfer olan santraforun piyasa değeri 50 Milyon Euro iken artık değerini 85 Milyon Euro’ya çıkardı. Son dönemlerde birçok kulübün yakından takip ettiği santrafor yeni sezon kırmızı şeytanların en önemli gol silahlarından biri olacağı kesin.

Mansour Bahrami: Kortlardaki Kahkahanın Kaynağı

Dukan Diyeti İle İlgili Bilinmesi Gerekenler