Menu
in ,

2022 Yılında Adından Sıkça Söz Ettiren Sporcular

Herhangi bir spor dalında zirveye çıkmak güç, azim, yetenek, fedakarlık gerektirir. En iyi olmak, birdenbire gerçekleşmez, çünkü her spor dalında pek çok rakip vardır ve her zaman aynı başarıyı göstermeniz için çok fazla çalışmanız gerekir. 2022 yılında sıkça konuşulan sporcular da başarıları sayesinde ön plandadır. Sporcuların öne çıkmalarını sağlayan olimpiyatlar arasında ise 2022 kış olimpiyatları adından sıkça söz ettirir. Çünkü pek çok sporcu bu sayede kendini daha fazla gösterme şansına sahip olur. Ancak olimpiyatlara katılabilmek için de belli bir seviyede ve aynı branştaki sporculardan bir adım önde olmanız gerekir. 2022 yılında düzenlenen kış olimpiyatları Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleşmiş ve dünya pek çok bölgesinden katılan sporcular farklı dallarda öne çıkmıştır. Olimpiyat oyunlarının yanı sıra futbol, voleybol ve basketbol gibi spor dallarında da popülerlik kazanan birçok sporcu vardır. Gelin 2022 yılı spor dünyasında neler olmuş, hangi sporcular öne çıkmış ve başarıları neler? tüm bunlara birlikte göz atalım.

2022 Yılı Spor Dünyası İçin Nasıl Geçti?

2022 yılında pek çok karşılaşma, yarışma ve olimpiyat düzenlense de gözler daha çok Katar’da gerçekleşen Dünya Kupası’ndaydı. Bunun sebebi ise çoğunlukla Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo arasındaki rekabetten kaynaklanıyordu. Her iki oyuncunun da tek eksiği Dünya Kupası olduğundan etkinlik boyunca tüm dikkatin Messi ve Ronaldo üzerinde olması şaşırtıcı değildi. Ancak galibiyet Messi’nin oldu ve son yılların en iyi futbolcusu tartışmaları da sona erdi. Dünya Kupası Türkiye için ise oldukça erken sonuçlandı. Çünkü Türkiye Play-Off elemelerinde Portekiz’e elenerek kupada yer alamadı.

2022 yılında yaşanan olaylardan diğerleri ise efsanevi futbolcu Pele’nin hayatını kaybetmesi ve Roger Federer’in tenisi bırakması. Yaşanan talihsiz olayların yanı sıra futbol, basketbol, voleybol ve jimnastik gibi pek çok branşta adından söz ettiren sporcular da var. Örneğin Euro 2022 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nın galibi İngiltere oldu. Karim Benzema yılın futbolcusu olan Ballon d’Or ödülüne layık görüldü. Pek çok futbolcu tüm yıl boyunca adından söz ettirdi. Bunun sebebi ise kritik zamanlarda atılan goller ve tüm karşılaşmalar boyunca gösterilen çaba olabilir. Çünkü hangi branş olduğu fark etmeksizin spor dünyasında adınızı duyurmanız için çok çalışmanız gerekir. Bunun için gerekli olan bir diğer şey ise iyi bir ekipmandır. Örneğin futbolcular için iyi bir futbol ayakkabısı ne kadar önemliyse olimpiyat koşucuları için koşu ayakkabısı da o kadar önem sahibidir.

2022 Yılında Yıldızı Parlayan Sporcular Kimlerdi?

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo ile biten 2022 yılı aslında daha fazla sporcunun öne çıktığı, spor dünyası açısından oldukça faal bir yıldı. Örneğin LeBron James, Kevin Durant ve Stephen Curry hem performansları hem de kazançları ile yıldızı parlayan oyuncular arasında. Tenis branşında Ons Jabeur, Carlos Alcaraz ve Iga Swiatek 2022 yılında konuşulan sporcular oldu. Sezonu 5 kupayla tamamlayan İspanyol oyuncu Carlos Alcaraz, 19 yaşında olmasına rağmen pek çok rakibini geride bıraktı. Kadın tenisçiler arasında ise Swiatek sezona 3 WTA 1000 turnuvasını üst üste 3 kez kazanarak başladı. Bu performansla Serena ve Venus Williams’ı geride bırakacak gibi görünüyor. 2022 yılın en iyi futbolcuları arasında yer alan Kylian Mbappé’yi de unutmamak gerekir. Genç oyuncu sezonu Dünya Kupası’nda 8 gol atarak tamamladı.

2022 Yılında Yıldız Olmaya Devam Eden Sporcular

Futbolculardan basket oyuncularına tenisçilerden jimnastikçilere kadar hemen her branşta öne çıkan isimler mevcut. Tüm bu sporcuların, atletlerin eşsiz başarılarının arkasında ise azim, kararlılık ve yoğun antrenmanlar var. Çünkü her biri sıkı çalışmalar sonucunda başarı elde eden ve etmeye de devam eden sporcular arasında. Bu nedenle siz de Formula 1 yarışçısı Max Verstappen ya da voleybol oyuncusu Paola Egonu gibi herhangi bir spor dalında başarı elde etmek isterseniz  en iyi sporcu kıyafetleri ve egzersiz ayakkabısı modelleri ile çalışmanız gerekir. Çünkü kararlı bir şekilde çalışmak kadar antrenman esnasında konforunuz ve hareket kabiliyetiniz de önemlidir. Örneğin LA Lakers’ın yıldız oyuncusu LeBron James 38 yaşında ve tüm zamanların en iyi basketbolcusu olmaya devam ediyor. Oldukça yetenekli olan sporcu aynı zamanda pek çok ünlü spor giyim markası ile işbirliği için de ve oldukça işlevsel basketbol ayakkabısı, giysi tasarımında söz sahibi. Siz de 2022 yılında yetenekleri sayesinde öne çıkan sporcular gibi kendinizi geliştirmek ve bir branşta ilerlemek isterseniz Barcin.com aracılığıyla sunulan spor ekipman ve spor ayakkabı modellerine göz atabilir, antrenmanlarınızı daha konforlu hale getirebilirsiniz.

Yorum Yazın

Exit mobile version