in

Aletli Pilates Nasıl Yapılır? Aletli Pilatesin Faydaları Nelerdir?

Reformer pilates olarak da bilinen aletli pilates, son dönemin en yaygın egzersiz trendleri arasında bulunuyor. Reformer pilates için özel olarak üretilen bir alet yardımıyla gerçekleştirilen çeşitli hareketler bütününden oluşan aletli pilates, vücudunuzun farklı noktalarını ağırlığa maruz bırakarak geliştirmenize yardımcı oluyor. Peki reformer pilates hangi kasları çalıştırır, reformer pilates hareketleri ve faydaları nelerdir, biliyor musunuz? İşte bu güncel spor hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar….

Aletli Pilates Neye İyi Gelir?

Aletli pilates; vücuttaki kas kütlesini artırmak ve kilo vermek amaçlarıyla uygulanıyor. Aletli pilatesin faydaları, bu kadarla da sınırlı değil. Çalıştırdığınız tüm noktalardaki kasları şekillendiren reformer pilates, bu sayede daha estetik, fit ve iddialı bir görünüm kazanmanıza da yardımcı oluyor. Vücudun farklı noktaları için ayrı hareketler gerçekleştirerek uygulanan reformer pilates, metabolizma hızını artırıyor. Böylece yağ yakımını kolaylaştıran, sindirimi hızlandıran ve vücut fonksiyonlarının daha sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesine yardımcı olan spor türü, yaşlanma belirtilerini de yavaşlatıyor.

Aletli Pilates Vücudu Sıkılaştırır mı?

“Reformer pilates nedir, ne işe yarar?” sorusu, bu etkili egzersiz disipliniyle tanışmak isteyen pek çok kişi tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Reformer pilates hareketlerinin vücudu sıkılaştırıp sıkılaştırmadığı da en çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Egzersiz yaptığınız tüm bölgelerdeki kas gruplarını çalıştıran ve harekete geçiren reformer pilates, bu sayede kısa sürede gözle görülür bir sıkılaşmaya olanak tanıyor. Sağlıklı bir şekilde incelmek isteyenler tarafından da sıklıkla tercih edilen reformer pilates; daha genç, daha dinamik ve fit bir görünüm elde etmek isteyenler için en ideal egzersiz programlarından biri olmasıyla da dikkat çekiyor.

Aletli Pilates Ne Kadar Süre Yapılmalı?

Reformer pilates esneklik ve sıkılaşma hareketlerinin kişiye özel olarak planlanması gerekiyor. Bu sebeple de vücudunu aletli pilates egzersizleriyle sıkılaştırmak ve güçlendirmek isteyen herkesin uzman bir eğitmen denetiminde çalışmasında yarar bulunuyor. Aletli pilates hareketlerinin ne kadar süreyle yapılabileceği sorusu da kişiden kişiye göre değişiklik gösteriyor.

Süre konusunda kişinin yaşı, kilosu ve spor geçmişi çok önemli. Eğer herhangi bir spor geçmişiniz bulunmuyorsa, ilk etapta 30 dakikalık programlardan oluşan bir adaptasyon süreci geçirebilirsiniz. Vücudunuz spora alıştıktan sonra ise 50 ila 60 dakikalık programlar uygulayabilirsiniz. Spor deneyimine sahipseniz ve kaslarınız güçlüyse, adaptasyon sürecine ihtiyaç duymadan doğrudan uzun süreli programlara da yönelebilirsiniz.

Aletli pilates programları, haftada 3 ila 5 kez arasında uygulanıyor. Bu sayede vücudu yoğun bir çalışma temposuna alıştıran pilates programının sonuçlarını net bir şekilde görmek için ise en az 3 ay boyunca aralıksız bir şekilde çalışmanız gerekiyor. Vücudunuz aletli pilates ile aşama katettikçe bunu çıplak gözle bile görebilirsiniz. Aletli pilates konusunda uzmanlaştıkça vücudunuzun ihtiyaçlarına göre yeni programlar da oluşturabilirsiniz.

Aletli Pilates Nereleri Çalıştırır?

Aletli pilates, tıpkı aletsiz pilates gibi tüm vücudu çalıştırabilecek zengin hareket kombinasyonlarına sahip. Farklı egzersizler sayesinde en çok çalıştırılan ve en hızlı sıkılaşan bölgeler ise kalça, basen, bacak, kol, omuz ve göğüs. Reformer pilates hareketleri, aynı zamanda karın bölgesini de ciddi seviyede çalıştırıyor ve toparlıyor. Özellikle sarkma tipindeki göbekler üzerinde yüksek bir etkisi bulunan aletli pilates hareketleri, sadece birkaç ayda sıkı, düz ve güçlü bir karın hattına sahip olmanıza olanak tanıyor.

Eğer siz de sağlığınızı korumak, vücudunuzu sıkılaştırmak ve daha fit bir görünüm elde etmek isterseniz, reformer pilates teknikleriyle hemen tanışabilirsiniz. Pilates egzersizleriniz için ihtiyaç duyacağınız spor giyim ürünlerini ise Barcin.com’un size özel koleksiyonlarında kolayca bulabilirsiniz.

Gölge Boksu Nedir? & Nasıl Başlanır?

İşten Sonra Spor Yapma Sanatı