in

Beslenme ile Hızlı Yağ Yakma Teknikleri

Hızlı yağ yakma gerçekleştirebilmek için yapılan egzersizlerin etkinliğini arttıran besinlerin tüketimi büyük önem taşır. Vücuttaki yağ oranını düşürme için etkili bir egzersiz programı ve bu programa uygun sağlıklı bir beslenme düzeninin birlikte uygulanması gerekir. Tek başına egzersiz ya da tek başına zayıflama diyetleri fit bir vücuda sahip olmak için yeterli değildir.

Bazal Metabolizma Hızının Yağ Yakma Sürecine Etkisi

Vücudun dinlenme halindeyken solunum, vücut ısısının kontrolü, kan dolaşımı, beyin ve sinir fonksiyonları, hücre büyümesi ve yenilenmesi gibi hayati fonksiyonları için ihtiyaç duyduğu enerji, bazal metabolizma hızını oluşturur. Bazal metabolizma hızı, kişinin günlük alması gereken enerji miktarını belirleyen önemli bir faktördür ve kilo kontrolünü doğrudan etkiler.

Günlük alınan enerji, bazal metabolizma hızının altına indiğinde vücut strese girer ve stres hormonları salgılar. Bu hormonlar vücudun bazal metabolizma hızını düşürür. Düşük kalorili şok diyetler vücut tarafından kıtlık olarak algılanır ve her bir hücre alınan her kaloriyi korumaya çalışır. Kilo vermeye karşı direnç oluşur. Aynı zamanda düşük kalorili diyetler, vücudun yağ yakma metabolizmasında hasara neden olur ve ilerleyen süreçte yağ depolanmasını arttırarak kilo vermeyi zorlaştırır.

paleo-diyeti-nasil-yapilir-tuketilmesi-gerekenler

Bazal Metabolizma Hızını Arttırarak Vücuttaki Yağ Oranını Düşürme

Metabolizma hızını arttırmanın en basit kuralı öğünlerin düzenli olmasıdır. Metabolizmanın düzenli olarak çalışması için günde en az 3 öğün içeren yeterli ve dengeli bir beslenme programına uyulması gerekir. Özellikle metabolizmayı uyarıcı etkiye sahip olan kahvaltı; kişilerin güne daha enerjik, canlı ve zinde başlamasını sağlar.

Düzenli olarak yapılan proteinden zengin bir kahvaltı yağ yakımını arttırıcı etki gösterir. Öğün atlamak kan şekerinde dalgalanmalara neden olur ve vücudun yağ depolama kapasitesini arttırır. Öğünlerde tüketilen gıdaların besin değerleri de vücudun yağ yakım metabolizmasını etkiler.

Protein içeriği yüksek ve kompleks karbonhidrat içeren öğünler, termojenik etkileri nedeniyle kalori yakımını hızlandırır. Yağ oranını düşürmek için kahvaltıda protein değeri yüksek yumurta, peynir gibi besinler, öğle ve akşam yemeklerinde ise et, balık, tavuk gibi hayvansal gıdalar tercih edilebilir. Ara öğünlerde tüketilen ceviz, fındık ve badem gibi yağlı tohumlar ile süt, yoğurt, ayran, kefir gibi besinler vücudun yağ yakma kapasitesini arttırır.

definasyondiyeti_7

Yağ Yakımını Arttıran İpuçları

• Hazır meyve suları, şekerlemeler, hamur işleri, çikolata, bisküvi ve gofret gibi şeker içeriği yüksek gıdalar, pirinç, erişte, beyaz un gibi rafine edilmiş gıdalar vücutta yağ depolanmasına neden olur. Bu besinler diyetten uzaklaştırılmalıdır.
• Omega 3 ve omega 9 gibi yağ yakıcı özelliğe sahip yağ asitleri içeren besinlerin her gün alınması yağ yakımını hızlandırır. Balık, avokado, keten tohumu, chia tohumu, zeytinyağı, badem ve ceviz gibi besinleri beslenme programınıza ekleyebilirsiniz.
• Termojenik etkiye sahip olan protein, vücuda yeterli oranda alındığında hem kas yıkımını önler hem de metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekler.
• Yüksek oranda lif içeren besinler bağırsak hareketlerini hızlandırır, sindirilmeleri sırasında vücudun daha çok enerji harcamasına neden olarak metabolizmayı harekete geçirir ve yağ yakımına destek olur.

yag yakma

Yağ Yakımını Destekleyen Besinler

Tarçın: Kan şekerini düzenleyici etkiye sahip olan tarçın, insülin direnci oluşmasını engeller. Öğünler arasında yaşanan açlık krizlerinin önlenmesine yardımcı olan besin, aynı zamanda termik etkisi nedeniyle metabolizmayı hızlandırarak yağların yakılmasını kolaylaştırır.
Keten Tohumu: Omega yağ asitleri açısından oldukça zengin bir besin olan keten tohumu yağ yakımını hızlandırıcı etkiye sahiptir. İçeriğindeki lignan maddesi sayesinde yağın vücut içinde depolanmasını da önleyen keten tohumu salataların, yoğurdun ve çorbaların içine atılarak tüketilebilir.
Zencefil: Vücut ısısını arttırıcı etkiye sahip olan zencefil, termojenik etkisi sayesinde metabolizma hızını arttırarak yağ yakımına yardımcı olur. Yeşil çay, tarçın ve sarımsak ile birlikte tüketildiğinde çok daha etkili bir yağ yakıcı görevi üstlenir.
Ananas: Yüksek vitamin ve mineral içeriği ile etkili bir antioksidan olan ananas, bromealin enzimleri sayesinde yağ yakımını destekler ve kilo vermeye yardımcı olur.
Avokado: Yüksek oranda omega 9 yağ asidi içeren meyve, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olur. Düzenli olarak tüketilen avokado özellikle sabah aç karnına tüketildiğinde gözle görülür oranda fark yaratır.
Yağ yakımını destekleyen yeterli ve dengeli bir beslenme programına ek olarak düzenli egzersizler hem kişinin daha sağlıklı ve zinde olmasını hem de daha kolay kilo vermesini sağlar. Spor yapmayı daha keyifli bir hale getiren spor giyim ürünlerini güvenli alışveriş imkanı ile Barcin.com üzerinden satın alabilirsiniz.

Definasyon diyetiyle kaslarınızın görünümünü arttırabilirsiniz.

Tenise Başlasam Ama Nasıl?

Dunya Kupası

Dünya Kupası Topları Tarihçesi