in

Kış Yürüyüşü Yapacaklara Tavsiyeler

Yürüyüş, en etkili ve eğlenceli spor türlerinden birisidir. Modern yaşamın stresinden uzaklaşmak için düzenli olarak doğa yürüyüşleri yapmak oldukça önemlidir. Yürüyüş için özellikle kış mevsimini seçen insanların sayısı da oldukça fazladır. Kış yürüyüşü için mükemmel dağ ve kar manzaraları ile sessiz doğa insanın kendini dinleyeceği harika bir ortam sunar. Ormanda ağaçların arasında, insanı hayatın bütün stresinden uzaklaştırabilecek bir ortamda yürüyüş yapmak hem sağlıklı hem de oldukça eğlencelidir. Peki kış yürüyüşü yaparken nelere dikkat etmek gerekir?

Aşırı Derecede Isınmaktan Kaçının

Kış yürüyüşlerinde tempoyu iyi ayarlamak oldukça önemli. Kış aylarında çok hızlı yürümek aşırı ısınmaya ve terlemeye neden olur. Kış yürüyüşlerinde hava oldukça soğuk olduğundan, bu durum üşümeye ve soğuk algınlığına da davetiye çıkarabilir. Bunu önlemek açısından hafif veya orta tempoda yürüyüşler yapılırken belirli aralıklarla dinlenilmesi ve nefes alabilen kıyafetlerin tercih edilmesi gerekir.

Özellikle kış yürüyüşleri için özel olarak üretilmiş olan spor giyim ürünleri hareket kabiliyetini ve konforu arttırır. Vücut sıcaklığı bazen tüketilen yanlış gıdalardan dolayı da artabilir. Kış yürüyüşlerinde ambalajlı ürünler yerine, ara öğün olarak süt ve meyve gibi sağlıklı besinlerin tüketilmesi gerekir. Ambalajlı ürünler kan şekerini hızlı bir şekilde yükselttiğinden vücudun aşırı derecede ısınmasına, daha sonra ise aniden enerjinin düşmesine neden olabilir. Aşırı ısınmanın yanı sıra rüzgardan korunmak da önemli yer tutar. Rüzgardan korunmak için bu tarz havalarda rüzgarlık kullanımında fayda vardır.

Molalarda Vücut Sıcaklığınızı Düşürmeyin

Dinlenmek, manzarayı izlemek, ekipman değiştirmek, pusulayı kontrol etmek ve yürüyüşlerin olmazsa olmazı manzaraların fotoğrafını çekmek için mola verilen anlarda vücut hızlıca soğumaya başlar. Vücut soğuduğunda tekrar ısınabilmek için daha fazla enerji harcar ve bu durum yorulmaya sebep olur.

Bunu önlemek için molalarda sentetik, yalıtımlı bir ceket giymekte fayda vardır. Bu ceketler hem çantada daha az yer kaplar hem de oldukça kullanışlıdır. Eğer uzun süreli molalar vermek gerekiyorsa ateş yakmak veya kapalı ve sıcak bir ortam bulmak gibi öneriler değerlendirilebilir.

Eldiveni Küçümsemeyin

Kış yürüyüşünün olmazsa olmazı, eldiven kullanımıdır. Vücudun ayak, boyun, ense ve el gibi ısı noktaları vardır.

Üşümenin önlenmesi ve yürüyüşten alınacak zevkin artırılabilmesi için bu ısı noktalarının sıcak tutulmasına özen gösterilmelidir. Bunun için doğru spor giyim ürünlerinin tercih edilmesinin yanı sıra eldiven kullanımı da oldukça faydalıdır. Karlı havalarda yapılacak olan yürüyüşlerde karla temas ederek eğlenebilmenizi sağlayacak kar eldivenlerini kullanmanız önerilebilir. Bunun haricindeki açık hava yürüyüşleri için daha ince yapılı eldivenler tercih edilebilir.

Rotanızı Belirleyin ve Önleminizi Alın

Kış yürüyüşü, bahar ve yaz aylarında yapılan yürüyüşlerle karşılaştırıldığında oldukça fazla risk içerir. Gidilen bölgede hava durumunun ani değişikliklerinden dolayı bir anda her şey tersine dönebilir.

Bu nedenle rotanın en tehlikesiz şekilde belirlenmesi gerekir. Eğer mümkünse rotadaki mevcut hava durumuna bakılması, fırtına uyarısı varsa yürüyüşün ertelenmesi gerekmektedir. Mümkünse daha önceden belirlenmiş, az risk içeren rotalar kullanılmalıdır. Sakatlıklara ve burkulmalara karşı ilk yardım kiti taşımak önemlidir. Ekipmanların, yürüyüşe çıkmadan önce tek tek kontrol edilerek yeterli olup olmadıkları konusunda emin olunması da hayati önem taşır. Son olarak, bu tarz yürüyüşlere yalnız çıkmak yerine grup halinde çıkmak da olası problemlere karşı alınabilecek iyi bir önlemdir.

Eğer siz de kış yürüyüşleri yapmaktan hoşlanıyorsanız, yukarıdaki önerilere dikkat ederek hem sağlıklı hem de güvenli ve keyifli bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. Yapacağınız yürüyüşlerde kullanabileceğiniz rahat, konforlu, yalıtımlı ve nefes alabilir spor giyim ürünlerine Barcin.com üzerinden ulaşabilir, size uygun olanları güvenle satın alabilirsiniz.

meyve kalorileri

Meyvelerin Faydaları ve Meyve Kalorileri

Yavaş Metabolizmayı Hızlandırmak için Öneriler