in

2011 UEFA Şampiyonlar Ligi finali resmi topu tanıtıldı

adidas bu yıl Wembley stadında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde kullanılacak olan resmi futbol topu adidas Finale London’ı tanıttı.

3 Mart’ta Wembley stadında yapılan basın toplantısına Chealse’li Salomon Kalou ve Arsenal’den Samir Nasri de katıldı. Daha önce kullanılmamış yıldız şeklinde paneller adidas Finale London’a tam anlamıyla Şampiyonlar Ligi havası katıyor. Dikiş kullanılmadan ısıyla birleştirilen panellerden oluşan dış yüzey oyuncuların her türlü hava şartlarında topu daha rahat kontrol etmesi ve yönlendirebilmesine olanak sağlıyor.

Topun tasarımında yıldızların yanı sıra öne çıkan bir diğer tasarım öğesi de İngiltere’nin sembolü olan aslanlar. Şampiyonlar Ligi kupasını koruyan iki aslan figürü ile birlikte kırmızı yıldızların her birinin üzerinde de aslan başı çizimi yer alıyor. Tasarımda İngiliz kültürünün yansımalarına oldukça fazla yer verilmiş.  Kırmızı-beyaz renkler, İngiltere’nin bayrağında da kullanılan Saint George haçını temsil ediyor. Topun üst kısmında yer alan ve içinde de Wembley yazan turuncu yıldız da Londra’nın canlı ve modern ruhunu yansıtıyor.

28 Mayıs’ta oynanacak final maçıyla birlikte Wembley stadı 6.kez UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmış olarak bir rekorun da sahibi olacak. Adidas Finale London UEFA Şampiyonlar Ligi için adidas tarafından üretilen 16.resmi futbol topu.

adidas 1970 yılından bu yana UEFA ve FIFA için resmi maç topları üretiyor.

FIFA Dünya Kupası topları – 1990 İtalya

Sağlıklı Yaşam İçin Doğru Beslenme Önerileri 3