in

2014 Dünya Kupası’na Damga Vuran Kramponlar (infografik)

Dünya Kupası boyunca devam eden tahmin oyunumuz Krampon Kupası‘nın infografiği şimdi yayında. Dünya Kupası’nın en golcü, en çok koşan, en çok kart gören, en fazla asist yapan kramponlarını merak ediyorsanız, sorularınızın cevaplarını bu infografikte bulabilirsiniz.

Brezilya’da bir ay boyunca devam eden Dünya Kupası boyunca maçların en golcü kramponlarınlarını tahmin eden 5 kişi bizden 100 TL ile 500 TL arasında değişen miktarlarda hediye çekleri kazandı. Katılımcıların bir ay boyunca 118.456 favori krampon seçtiği Krampon Kupası’nda toplamda 22 farklı krampon yer aldı.

Krampon Kupası’nın yani Dünya Kupası’nın en golcü kramponu tam 47 gole imza atan adidas Adizero F50 oldu. adidas Adizero F50 6 golle Altın Krampon ödülünü kapan James Rodriguez‘in de seçimiydi. En golcü isimlerden Thomas Müller ve Lionel Messi de adidas Adizero F50 giyiyorlardı.

Kupa’nın en çok terchi edileni Nike Mercurial olurken en çok tercih edilen marka Nike oldu. Futbolcuların %51’i Nike, %36’sı adidas, %6’sı  Puma markalı kramponları tercih ettiler. 2014 Dünya Kupası’nda atılan 171 golün dağılımına baktığımızda Nike ve adidas rekabetinin berabere bittiğini söyleyebiliriz. Nike ve adidas kramponlar Kupa boyunca 76 gol kaydettiler.

Gelelim Dünya Kupası’nın en çok koşan kramponlarına. Tüm kramponlar toplamda 14.170 km koşarken en çok koşan 2405 km ile Nike Mercurial oldu. 23 asist ile en fazla asisti yapan ise yine adidas Adizero F50 oldu. En fazla kart gören kramponlara baktığımızda karşımıza Nike Magista çıkıyor.

Kalecilere baktığımızda Dünya Kupası’nın en çok gol yiyen kramponu 34 golle adidas Nitrocharge oldu. adidas Adizero F50 sadece 4 gol yiyerek Krampon Kupası’nın hem en golcü hem de en az gol yiyen kramponu olmayı başardı. 2014 Dünya Kupası’nda forvet oyuncularının en çok tercih ettiği krampon adidas Adizero F50, savunma oyuncularının en çok tercih ettiği krampon Nike Tiempo Legend, orta saha oyuncularının en çok tercih ettiği krampon Nike Magista, kalecilerin en çok tercih ettiği krampon ise Nike Nitrocharge oldu.

Krampon Kupası İnfografik

adidas Fit Smart Fitness Bilekliğine Yakından Bakış

Nike Sonbahar 2014 Kadın Koleksiyonu: Performans Stille Buluştu