Menu
in

2018 Fitness Trendleri ve Popüler Sporlar

2018 Fitness Trendleri ve Popüler Sporlar

Spor yapmak, sağlıklı yaşamın ve fit bir vücuda sahip olmanın olmazsa olmaz kuralları arasında yer alıyor. Egzersiz programlarına olan eğilimin artması ile birlikte her geçen yıl yeni ve daha etkili fitness antrenmanları ortaya çıkıyor. Favori egzersiz programlarını içeren popüler spor trendleri, her spor dalı için ayrı ayrı konseptler içeriyor. 2018 yılında da diğerleri arasından sıyrılarak öne çıkan bazı popüler spor trendleri dikkat çekiyor.

HITT Antrenmanları

Modern yaşamın getirdiği en büyük problemler arasında zamansızlık, başı çekiyor. Düzenli spor yapmak isteyen; ancak, egzersiz için yeterli vakit bulamayanlar için biçilmiş kaftan olan HITT antrenmanları, 1 saatlik programı 30 dakikaya sığdırıyor. Yüksek yoğunluklu antrenman anlamına gelen HITT egzersizler, kısa süreli ancak yüksek yoğunluğa sahip egzersizler ve dinlenme periyotları içeriyor. Zamanı kısıtlı olmasına rağmen yüksek kalori yakılmasını sağlayan antrenman programında hemen hemen vücudun tüm kasları çalıştırılabiliyor. Yoğun çalışanlar ve zaman problemi olanlar için ideal bir seçenek olan HITT antrenmanları, 2018 fitness trendleri arasında yerini alıyor.

Anti- Gravity Yoga ( Aerial Yoga)

Yeni spor dalları ve heyecan arayanlar için yer çekimsiz bir antrenman programı sunan anti- gravity yoga, 2018’in favori fitness antrenmanları arasında yerini alıyor. İpek bir hendek yardımıyla geleneksel yoga hareketlerinin havada yapılmasına olanak sağlayan aerial yoga, sıkılaştırıcı ve esneklik sağlayıcı etkisinin yanında keyifli ve eğlendirici vakit geçirme imkanı sunması nedeniyle de dikkat çekiyor. Vücut enerjisinin düzenlenmesine yardımcı olan fitness çeşidi, yoga pozlarının yanı sıra ileri düzeyde akrobasi hareketleri, pilates, yoga ve dans figürleri içeriyor. Yer çekimini avantaja çevirerek daha düşük enerji ile daha yüksek denge ve güç kazanımı sağlayan aerial yoga, tarifsiz bir uçma keyfi ve farklı bir adrenalin duygusu vadediyor.

Barre-Fusion

Son yılların en popüler akımlarından biri olan barre-fusion, 2018’de de popülerliğini koruyor. Bale barına tutunarak yapılan fitness hareketlerini içeren barre-fusion, eğlenceli ve zevkli bir spor dalı olmasının yanı sıra kişilere güç, denge ve esneklik kazandırıyor. Vücudun tüm kaslarını çalıştırmaya yönelik hareketler içeren antrenman programı, özellikle bacak bölgesindeki yağların daha kolay erimesini sağlayarak bu bölgedeki kasları güçlendiriyor. Yüksek kalori yaktırmasıyla da dikkat çeken egzersiz programı, aynı zamanda klasik bale hareketleri de içeriyor. Düzenli olarak yapılan barre-fusion antrenmanları ile kısa sürede daha fit ve daha kaslı bir vücuda ulaşılabiliyor.

Boks

2018’deki popüler sporlar arasında yer alan boks, Victoria’s Secret modelleri tarafından tercih edilen eğlenceli bir antrenman olarak karşınıza çıkıyor. Eğlenceli ve zevkli bir aktivite olan boks antrenmanları sırasında oldukça yüksek kalori yakılıyor. Yürüme, koşma gibi aktivitelerden sıkılanlar için ideal bir seçenek olan boks egzersizleri ile çeviklik, koordinasyon ve mukavemet yeteneği kazanılmasının yanı sıra tün kasların sıkılaşması da sağlanabiliyor. Büyüme hormonunun salgılanmasına yardımcı olan antrenmanlar sayesinde kas kütlesinde belirgin bir artış sağlanıyor ve dinlenme anında bile vücut daha fazla kalori yakıyor. Düzenli olarak yapılan boks antrenmanları ile vücut, daha fit bir görünüm kazanıyor ve günün tüm yorgunluğunun ve stresinin atılmasına yardımcı oluyor.

Spinning

Takım hâlinde yapılan antrenman programlarını sevenlerin tercihi olan spinning, 2018’in fitness trendleri arasında yerini alıyor. Hız odaklı bir çalışma programı olan spinning için özel olarak tasarlanan ve kullanıcı tarafından ayarlanabilen bisikletler kullanılıyor. Bisiklet üzerinde tüm dikkatin hareketlere odaklanmasını sağlayan egzersiz, hem yüksek kalori yaktırıyor hem de stres attırıyor. Takım ruhunun belirgin bir şekilde hissedildiği eğlenceli bir antrenman türü olan spinning, enerjinin vücudun tüm kaslarında hissedilmesini sağlıyor.

Favori fitness antrenmanları yaparken kullanabileceğiniz spor giyim modellerinden dilediğinizi seçerek sepetinize ekleyebilir ve Barcin.com’un avantajlı seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Yorum Yazın

Exit mobile version