in

2018 Dünya Kupası’nın İlgi Uyandıran Forma Tasarımları

2018 Dünya Kupası heyecanımız katlanarak devam ediyor. Bildiğiniz gibi, Brezilya’dan Almanya’ya kadar birçok önemli takımın formalarını tasarlayan Nike ve adidas’tan ilk bilgiler geçtiğimiz günlerde basına sızmıştı. Birçoğu 2018 ilkbaharında satışa sunulması beklenen formalar şimdiden çok konuşulmaya başlandı. Gelecek sezon Rusya’da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası’nda ev sahibi veya konuk takım göründükleri maçlarda takımlar için nasıl formalar tasarlanmış, hep birlikte görelim.

İngiltere Milli Takım Forması

ingiltere-2018-dunya-kupasi-forma

Nike tarafından tasarlanan 2018 Dünya Kupası İngiltere forması kırmızı ve beyaz renkleriyle ve cepheye özel tasarlanmış grafiğiyle öne çıkacak. Şablon görünümünden uzaklaşıp çok daha özgün bir “Üç Aslan” tasarımıyla geleneksel detaya modern bir görünüm kazandıran Nike, iç saha formasında iki yıl önceki renk tonlarını kullansa da detaylarda oldukça farklı bir yol izliyor.

Öncelikle buz mavisi kılıf detayından kurtulan Nike; ince ve beyaz örme deseni kullanmayı tercih ediyor ve böylece tasarıma daha oldschool bir hava katıyor. Saint George’s Cross’tan esinlenmiş olabileceğini söyleyebileceğimiz bu detayı buz mavisinden beyaza yumuşak bir geçiş sağlayan forma tasarımıyla tamamlıyor. İç saha setinde bir diğer büyük değişiklikle ise şort ve çoraplarda görüyoruz. Şort ve çoraplarda lacivert ve beyaz renklerinin uyumuyla karşı karşıya geleceğiz diyebiliriz. Kırmızı ise oyuncu isimleri ve numaralarında kullanılacak.

Mart 2018’de piyasaya sürülmesi beklenen deplasman forması genel olarak koyu kırmızı rengiyle dikkat çekecek. İç saha seti kadar cesur bir değişiklikten bahsedemeyiz ama eşsiz bir tasarım diyebiliriz.

Belçika Milli Takım Forması

belcika-2018-dunya-kupasi-formasi

Milli takımın en ikonik tasarımlarından biri olan 1984 yılı formasından ilham alarak 2018 Dünya Kupası için modern çizgilerle yeniden yorumlanan tasarımda sarı ve kırmızı renkleri ön plana çıkıyor. adidas’ın retro modasına uyduğunu söyleyebileceğimiz tasarımda Belçika’nın koyu kırmızı ağırlıklı iç saha forması sarı detaylarla süslenmiş bir formayla bizi karşı karşıya getiriyor. Bu retro tasarımın en dikkat çekici tarafı ise bir önceki tasarımda yer alan beyaz göğüs bandı yerine Belçika bayrağının renklerini öne çıkaran siyah, sarı ve kırmızı bir federasyon rozetine sahip olması diyebiliriz.

İç saha seti adidas çizgili ve sarı logolu kırmızı şort ile kırmızı çorapla tamamlanmışken deplasman formasında ise sarıyla kırmızı yer değiştiriyor diyebiliriz. Siyah detayların daha çok ön plana çıktığı deplasman formasındaki sarıtercihi aslında biraz şaşırtıcı. Çünkü bugüne kadar sarı hep ikincil veya üçüncül renk olarak kullanılıyordu.


Almanya Milli Takım Forması

almanya-milli-takim-formasi

adidas’ın yeni Climachill şablonuyla karşılaştığımız tasarımda, yan taraflara kıyasla ortada daha uzun ve sağ kenarın üstünde özgün bir etiketle karşılaşıyoruz. Sol tarafında da Climachill logosu bulunan formayı ise siyah ya da beyaz şortla tamamlıyor.

Deplasmanda ise yeşil rengin son derece öne çıktığı söylenebilir. 1970’li yılları anımsatan tasarımda beyaz adidas çizgileri omuzlarda yer alır ve ülke bayrağının renklerinden oluşan çizgi detaylarını da sol kolda görebiliriz. Almanya için tasarlanan deplasman forması beyaz bir şort ve yeşil çoraplarla desteklenir.

Fransa Milli Takım Forması

Yine Mart 2018’de satışa sunulması beklenen Fransa formalarında Nike, 2018 Dünya Kupası kitinde koyu mavi bir taban tercih ederek geleneksel bir görünüme sahip olacak diyebiliriz. Tasarımları Nike’ın devralmasıyla birlikte kraliyet mavisinin yerini alan koyu mavi, kullanılan ince çember detayında yakaladığı kraliyet mavisi ve logoda kullanılan beyaz renkle güzel bir uyum yakalıyor.

Nike Vapor izleriyle en çok kollarda karşılaştığımız yeni Fransa formalarında örme baskılarla karşılaşmamız da yüksek olasılık. İngiltere’ye kıyasla bir tık daha az olsa da oldschool izler taşıyan tasarımda iç saha setinin beyaz şort ve kırmızı çorapla kombinleneceğini de belirtelim.

Deplasmanda ise kırmızı geometrik şekillerin öne çıktığı rengarenk bir desenle, 1990’lı yıllardan ilham alan grafik baskılarla karşılaşmamız mümkün. Deplasman seti koyu mavi şort ve beyaz çorapla tamamlanacak gibi görünüyor.


Portekiz Milli Takım Forması

Kişiselleştirilmiş ayrıntılarıyla öne çıkan Portekiz 2018 Dünya Kupası formaları, Nike’ın yeni şablonu Vapor’a dayanıyor. Mart 2018’de piyasaya sürülecek olan formalar altın rengi bir logo detayıyla çok renkli bir haç desenine ve kırmızı taban bir rengine sahip olacak.

Bir koldan diğerine uzanan ve üst sırtla buluşan alanda Nike’ın yeni şablonunun izleriyle karşılaşmak mümkün. Özellikle kırmızı ve yeşil renkli bantlardan oluşan benzersiz yaka çizgisiyle dikkat çeken iç saha forması ön tarafında yer alan küçük düğmesiyle de dikkat çekiyor.

İngiltere ve Fransa’nın aksine, geleneksel üst forma-şort-çorap kombinasyonundan uzak durulan ve bunun yerine kırmızı şort ve yeşil çorap tasarımının tercih edildiği iç saha seti bu şekilde karşımıza çıkacak. Deplasman formasında ise beyaz ağırlıklı bir tasarımla karşı karşıyayız diyebiliriz. Göğüste yer alan kırmızı renkli Nike logosu ve çok renkli federasyon rozetiyle öne çıkan deplasman formasında, tıpkı Dünya Kupası için şimdiye kadar tüm Nike tasarımlarında olduğu gibi, formanın ön yüzünde grafik baskılarla karşılaşabiliriz. Hatta bu grafiğin merkezine doğru büyüyen yeşil renk bir haç detayı söz konusu olabilir. Deplasman setinin beyaz şort ve beyaz çorapla tamamlanması ön görülüyor.

Rusya Milli Takım Formasırusya-ic-saha-2018-dunya-kupasi

Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan adidas’ın Rusya için hazırladığı 2018 Dünya Kupası formaları sade ve şık tasarımlarıyla ön plana çıkıyor diyebiliriz. 1988 SSCB formasından ilham alınan tasarımlarda iç saha formaları kırmızı ve beyaz renkleriyle dikkat çekerken deplasmanda beyaz ve mavi kullanıldığını görüyoruz.

İç saha forması omuzlardaki 3 beyaz renk şeritle, V yakasıyla ve üst kılıfıyla dikkat çekiyor. İç yakasındaki mavi detaylarla süslenmiş bayrak deseni de hemen göze çarpıyor. adidas’ın Climachill şablonuna dayanan tasarımda, marka bu yeni şablonuyla ilk kez futbol dünyası için ürün tasarlıyor. İç saha seti beyaz şort ve kırmızı şortla tamamlanırken deplasmanda ise kırmızı detayların öne çıktığı beyaz bir formayla karşı karşıya kalıyoruz.

Meksika Milli Takım Forması

meksika-2018-milli-takim-formasi

Özgün tasarımlarıyla dikkat çeken bir 2018 Dünya Kupası forma tasarımı daha!

Yine adidas’ın geçtiğimiz günlerde satışa sunulan tasarımlarından biri olan 2018 Dünya Kupası Meksika forması, benzersiz bir retro tasarım sunuyor. Ülkenin geleneksel yeşiline sadık kalan tasarım, adidas’ın 1994 Dünya Kupası setinde kullandığı tasarımı hatırlatan ve bir nevi ona saygı duruşunda bulunan bir detayla öne çıkıyor.

Beyaz renkli yontma detayıyla ve eşsiz yakasıyla öne çıkan iç saha formasında kırmızı kılıfıyla dikkat çekiyor. adidas’ın üç meşhur şeridi de omuzlardaki yerini alıyor. İç saha seti, beyaz şort ve kırmızı çoraplarla tamamlanıyor.

Deplasman formasında ise adidas çizgileri 1950’li yılları anımsatırcasına üst formanın yukarısında yer alır. Beyaz ve yeşil göğüs detaylarıyla öne çıkan ve kırmızı ile beyazın temel renkleri oluşturduğu deplasman forması cephe tasarımıyla klasik ve hatta geleneksel bir görünüm sunarken, özellikle modern yaka modeliyle dikkat çekiyor.


İspanya Milli Takım Forması

ispanya-ic-saha-2018-dunya-kupasiadidas tarafından hazırlanan 2018 Dünya Kupası İspanya forması tasarımında 1994 yılı formasından ilham alınacağı söylentilerini hatırlarsınız. adidas bu söylentileri doğrular bir forma tasarımıyla karşımıza çıktı.

adidas performans logosunun merkezde olduğu tasarımda iç saha forması, sarı detaylarıyla öne çıkan kırmızı rengin başrol oynayacağı bir forma olacak diyebiliriz. İç saha setinin mavi şort ve siyah çorapla tamamlanacağı da sızan bilgiler arasında yer alıyor. 2018’in Mart ayında piyasaya sürülecek deplasman forması ise ilginç renklerin bir araya gelmesinden oluşuyor. Neredeyse beyaz diyebileceğimiz açık grinin yumuşak geçişlerle açık maviyle buluşturulduğu forma çarpıcı kırmızı detaylarıyla öne çıkıyor.

adidas tasarımları şimdiden yurt dışında satışa sunuldu. Nike tasarımlarının da yakın zamanda piyasaya sunulması bekleniyor. Henüz Türkiye’de satışa sunulacağı tarih kesinleşmemiş olsa da birbirinden şık 2018 Dünya Kupası formaları çok yakında barcin.com’da!

Soğuk Havalarda Ayağınızı Sıcacık Tutacak Outdoor Ayakkabı Önerileri!

Çağımızın Vebası Şeker Bağımlılığı! 5 Adımda Şekeri Hayatınızdan Çıkarın