in

Yeni Nesil Kaykay: Waveboard

Sokak sörfü olarak adlandırılan waveboard, kaykay ve sörf karışımı bir tekniğe sahiptir. Kaykaya göre oldukça kolay kullanım sunar ve daha az denge gerektirir. Aynı zamanda daha küçük boyutlarda üretilir ve sezgisel hareket eder. Sokak sporlarının en eğlenceli ve en popüler hali olan waveboard, tipik bir kaykay gibi bazı bacak kaslarının gelişmesine yardımcı olur. Yokuş aşağı ya da düz yolda kaymayı son derece eğlenceli hale getiren waveboard birkaç pratikle kavranabilir ve yaz eğlencelerinizin vazgeçilmez bir parçası olabilir. Waveboard yaparken tercih edeceğiniz spor ayakkabı hem güvenliğiniz hem de daha rahat sürüş yapabilmeniz adına size avantaj sağlayacaktır. 

Waveboard Nedir? 

Waveboard, kaykay ve sörf tahtası arasındaki bir kombinasyondur. Casterboard olarak da adlandırılan waveboard, esnek bir çubukla birbirine bağlanan iki platformun bulunduğu, 360 ​​derece dönebilen iki tekerleği olan bir tahtadır. Çeşitli renk ve boyutlarda üretilir. Bu sayede hem vücut tipinize hem de kişisel zevklerinize göre bir waveboard seçebilirsiniz. Doğru şekilde hareket ederek, ayaklarınızı dalga tahtasından çekmeden ilerleyebilirsiniz. Waveboard kullanımı biraz pratik gerektirir, ancak kısa sürede ustalaşarak asfaltta sörfün tadını çıkarabilirsiniz.

Waveboarding ile paten kayma, sörf ve snowboard yapma bir aradadır. Snowboard, doğal vücut hareketi ile ivme kazanır ve ekstra bir efor gerektirmez. Normal bir kaykayda olduğu gibi itmenize gerek yoktur. Böylece tahtayı ayaklarınız yere değmeden kendi vücut hareketlerinizle sürebilirsiniz. Kısacası sokakta snowboard veya sörf yapabileceğiniz anlamına gelir. Waveboard’larda her ikisi de 360 ​​derece dönebilen sadece iki teker bulunur. Bu tekerlekler güverte plakalarının ayrı ayrı dönmesini sağlar, böylece yüksek manevra kabiliyeti kazanır.

Waveboard Nasıl Sürülür? 

Özellikle kaykay ya da sörfe aşina olmayan kullanıcıların kask, dirsek, diz ve bilek koruması gibi ekipmanlar edinmesi tavsiye edilir. Çünkü waveboard’a başladığınızda, dirseklerinizin, dizlerinizin, bileklerinizin ve hatta başınızın üzerine düşme ihtimaliniz yüksektir, bu nedenle yaralanmalar olasıdır. İyi bir sokak sörfçüsü olmak için koruyucu aksesuar ve ekipmanlara ek olarak Waveboard sürüşü hakkında bilinmesi gerekenler ise şöyle sıralanabilir:

  • Waveboard’lar, bir ulaşım aracı olarak ya da hoverboard ve longboarding gibi sporlara benzer şekilde spor yapmak için kullanılır.
  • Kullanırken herhangi bir noktada yere basmanıza gerek yoktur, ivme kazanmak için S şeklinde bir hareket yapmanız gerekir. Hedef gruba bağlı olarak farklı waveboard modelleri vardır.
  • Öncelikle itme sırasında vücudunuzun ağırlığının büyük bir kısmı ön ayaktadır. Bu nedenle ilerlemek için ön ayağınızı daha çok kullanırsınız. 
  • Diğer ayak ise tahtanın arka kısmındadır. Bu ayakla daha çok manevra ve hızlanma konusunda destek alırsınız.
  • Waveboard sürerken en önemlisi vücut ağırlığınızı iki ayağınızda eşitlemenizdir. Daha sonra hızlanmadan  önce pratik yapmaya devam edebilir ve kendinizden emin olduğunuzda ileri doğru hızla hareket edebilirsiniz.
  • Pratikleri özellikle itme, dümdüz ileri ve ancak ondan sonra viraj alma çalışmaları şeklinde uygularsanız daha çabuk sonuç alabilirsiniz.

Waveboard Kimler İçin Uygundur?

Kaykay, paten ve bisiklet kullanımı söz konusu olduğunda çocuklar oldukça heveslidir. Ancak waveboard başlangıç yaşı 5 ve üzeri olarak tavsiye edilir. Daha küçük yaşta çocuklar için ebeveyn gözetimi ve koruyucu ekipman gereklidir. Çocuklar bu tür sporları çok çabuk öğrenir ve denge konusunda sıkıntı yaşamazlar. Yetişkinlerde ise waveboard, kaykaya göre son derece kolay bir spor yöntemidir. Tek ayağınızla kendinizi sürekli itmeniz ve hız kazanmanız gerekmez. Her şeyi iki ayağınız tahta üzerindeyken yapabilirsiniz. Bu nedenle waveboard için bir üst yaş sınırı yoktur. Bu sizin kondisyonunuza ve ilginize bağlıdır.

Waveboard’a iyi bir başlangıç yapmak için kaliteli koruyucu ekipman gereklidir. Yaralanmadığınız sürece çalışmalara devam edebilir ve eğlenceli bir spor keşfetmenin tadını çıkarabilirsiniz. Kaliteli ve dayanıklı dizlik, dirseklik, eldiven gibi koruyucu ekipmanlar için  Barcin.com üzerinden sunulan ürünlere göz atabilirsiniz.

Laktik Asit Nedir, Ne İşe Yarar, Nerede Birikir?

Laktik Asit Nedir, Ne İşe Yarar, Nerede Birikir?

Su Toplaması Nedir, Nasıl Geçer?

Su Toplaması Nedir, Nasıl Geçer?